Haber Detayı
11 Mart 2024 - Pazartesi 19:05
 
ACI OT FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ
5. Acı Ot Festivali, 9- 10 Mart’ta Ortakent Köyiçi Mevkii’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti
BODRUM Haberi
ACI OT FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Bodrum Söz/ Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğinde Ortakent Köyiçi Mevkiindeki 5. Acı Ot Festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Stantlarda yöresel lezzetlerin, şifalı bitkilerin, el emeği ürünlerin bulunduğu 5. Acı Ot Festivaline CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum Belediye Başkanı- Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu, Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Meclis Üyesi Tamer Mandalinci, OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Öncel Erkal ile yönetim kurulu üyeleri, Oda ve STK temsilcileri, belediyenin ilgili birim müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Üreticilere fayda sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Acı Ot Festivalinin ilk günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

OYDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seha Ergene, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Bölgemizde yetişen doğal değerlere sahip çıkmak için altı yıl önce Ahmet Başkanımızla bir yola çıktık. Her yıl gelişerek çok büyük bir aile olduk. Bodrum’un gastronomisinde ana unsurlardan olan otlarımız ve o otlarımızla yapılan birbirinden lezzetli ürünleri yaşatarak çalışmak en önemli amacımız. Doğup büyüdüğümüz bu bölgeyi hep birlikte korumak zorundayız.” dedi.

Ana sponsor Fiducia International kurucu ortaklarından Halil Durmaz, Fiducia International olarak Bodrum’un yerel değerlerini öne çıkaran bu tip organizasyonlara destek vermeyi çok önemli bulduklarını ifade ederek herkese teşekkür etti.

Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu ise 5.si düzenlenen Acı Ot Festivalinin başlangıcından bu yana birbirinin üzerine güzellikler katarak bu günlere gelindiğini, bu işlerin emek isteyen işler olduğunu söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Meclis Üyesi Tamer Mandalinci, “Harika iş birliğiyle yıldan yıla artan bir coşku ve bir vizyon, ülkemize ve memleketimize katma değer ve girdi yaratan bir işle Türkiye’nin en önemli gastronomi organizasyonlarından birine imza attığı için tüm OYDER heyetine ve Başkan Ahmet Aras’a teşekkür ederim.” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, “Harika bir festivalde daha bir aradayız. OYDER ve Ahmet Başkanımızın vizyonuyla, çok değerli katkı sunan katılımcıların vizyonuyla bu noktaya gelen festivalimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 

 

“Kültür bizi bir arada tutan olgudur”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Acı Ot Festivalinin çıkış aşamalarından bahsederken Bodrum’a özgü doğal bitkilerin, endemik bitki türlerinin önemine değinerek, “Bu otların hepsi bu topraklarda, bu dağlarda binlerce yıldır yetişen bitki örtüsüne haiz. Bu ot festivalinin geçmişine baktığınızda bu topraklarda binlerce yıldır yaşayan gastronomi kültürünün bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. Burada kültürümüzü yaşatmak için ortaya çıkmıştır. Cumhuriyetimizi kuran yüce Atatürk ve silah arkadaşları nasıl Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasını istiyorlarsa, günümüzde bu ülke dimdik duruyorsa bizim geçmiş kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmamız sayesindedir. Kültür bizi bir arada tutan ve birbirimize bağlayan bir olgu. Kültürümüze sahip çıkmak durumundayız.” dedi.

Yaklaşık 300 katılımcının bulunduğu, yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği festivalde birbirinden değerli yöresel sanatçılar, şefler, hocalar, halk oyunları ekipleri iki gün boyunca Ortakent’e renk kattı. Festivalde baldıran, deli kenker, turp otu, tilkişen, ada marulu, acı ot gibi pek çok doğal bitki stantlarda yer alırken doğal lezzetlerden yapılan yemekler de vatandaşlara sunuldu. İlk gün Bora Gencer konseriyle son bulan festival, ikinci gün Onur Gülen ve Orkestrası konseri ve ödül töreniyle final yaptı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ACI, OT, FESTİVALİNE, YOĞUN, İLGİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı