Haber Detayı
28 Aralık 2023 - Perşembe 11:45
 
Can Atalay Yine Tahliye Edilmedi
Anayasa Mahkemesi'nin dün akşam açıkladığı gerekçeli kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın dosyasını ikinci kez Yargıtay'a gönderdi.
SİYASET Haberi
Can Atalay Yine Tahliye Edilmedi

Erzurum Güncel- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili 'Can Atalay hakkında karar vermesi için' dosyayı Yargıtay’a gönderdi.

Atalay'ın avukatı Özgür Urfa, yerel mahkemenin kararına tepki göstererek "Bu yargı darbesinin belgesidir" dedi.

Urfa'nın karar hakkında kullandığı ifadeler şu şekilde:

"AYM'nin verdiği 2. ihlal kararında, hukuka aykırı ve keyfi tutum ve davranışların Anayasal düzeni askıya almak olduğu, bunu yapan ilgililerin cezai, hukuki sorumluluğunun olduğu tespit edilmiş durumda. Bu sözlerimin muhatabı 13. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakimleridir.

AYM'nin kararı açık ve madde 173 uyarınca uygulanması zorunlu ve kesin bir karardır. Muhatap İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'dir, Yargıtay değildir.

"AYM'NİN KARARLARINI YERİNE GETİRECEKLER"

Karara itiraz edeceğiz ve inanıyorum ki bu karar bozulacak, Can Atalay tahliye edilecek ve Türkiye'de ortalama bir vatandaşın hukuki güvencesinin olduğu yönünde işaret verilecektir.

Sabah 09:30'dan bu yana, karar yazıldı yazıyoruz, yazılacak diyerek bize gerekçe gösteren başkan ve üyeleri suç işlediler. Bu kararı tanımıyoruz. Yok hükmündeki bu karara karşı gerekli her türlü girişimde bulunacağız. Muhatabımız burasıdır, muhatabımız 13. Ağır Ceza Mahkemesi'dir. AYM'nin kararlarını yerine getirecekler.

"BU HAKİMLER ANAYASA'YA BAŞ KALDIRMIŞTIR"

Bu 3 hakim suçludur, Anayasa'ya karşı suç işlemişlerdir. AYM'yi de tanımıyoruz demişlerdir ve Anayasa'ya baş kaldırmışlardır. Bu 3 hakimin, derhal bu gece HSYK tarafından açığa alınması gerekmektedir. Yerlerine yeni hakimler görevlendirilerek bu karar yeniden değerlendirilmek zorundadır.

10 saatte 2.5 sayfa yazı yazdık demek, iktidardan talimat aldık demektir. İktidar partisinden ve onun küçük ortağından talimat almayı bekliyorduk demektir. AYM ve Anayasa yok demektir. Siz bunları tanımıyorsanız, biz de sizi tanımıyoruz. Hakim falan değilsiniz, birer emir erisiniz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Can, Atalay, Yine, Tahliye, Edilmedi,
Yorumlar
Haber Yazılımı