Haber Detayı
12 Ocak 2023 - Perşembe 14:44
 
CHP, 'Soylu dosyası'nı açtı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
CHP, 'Soylu dosyası'nı açtı

Bodrum Söz/  CHP'li Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yarın "büyük bir dosya" açıklayacağını ifade etti. Özel, "Böyle açıklamalar böyle dönemlerde riskli, kamuoyu merak etmesin. Özgür Özel yarın o dosyayı açıklayamayacak olsa o dosyayı açıklayacak en az 3 arkadaşıma daha örneği teslim edildi" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

İşin öznesi Süleyman Soylu. Açıklayamazsak 3 arkadaşımıza bıraktık demiştik. Siz de korkuyorsanız biz ne yapalım diyenler uzunca süre bu meseleyi tartıştılar.

Çok konuşulan iddia edilen bir meseleyi ispat etmeye geldik. Nasıl bir suçişleri bakanıyla karşı karşıya olduğumuzu hatırlatarak başlamak isterim.

Gaziosmanpaşa'da başladığı siyasi hayatına Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Demokrat Parti Genel Başkanlığı olarak devam edip, bir dönem merkez sağın prensi olarak gösterildi. Sonra bir gün ne oldu? DP'nin genel idare kurulunun 12 Eylül 2010 referandumunda hayır kampanyası yapacaklarını ilan etmesine rağmen, referandumda evete çalışmaya başladı. Ve Fethullah Gülen cemaatinin finansmanıyla 51 ilde görkemli evet kampanyalarının konuşmacısıydı. Önce finansmanını sağladılar sonra AK Parti'ye lansmanını sağladılar.

Merkez sağın prensinin AK Parti yolundaki taşıyıcının FETÖ örgütü olduğuna hiçbir şüphe yok. Akademisyen Vedat Demir ile bağlantısını aşağıda gensoruda suratına 80 dakika anlatmıştık. Bir kelime cevap veremeyip Vedat abinin terör örgütü iltisakı sonradır o zamanlar yoktu demişti. Sen Fethullah Gülen'i ziyarete gittin mi diye sorduğumuzda asla bu soruya hayır cevabı vermemişti. Vermedi. Ama kendisi 51 ildeki kampanyasının finansmanını yapanlar tarafından AK Parti'ye lanse edildiği süreçte ihraç yaşadı. DP'den ihraç. Kendisi FETÖ, o zamanki adıyla Gülen cemaatinden dolayı ilk sivil ve ilk siyasi ihraçtır.

Şimdi o ihraç süreci ve sonrasında yaşananları hayatımızı ne hale getirdiğini konuşmaya başlayacağız.

2012'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu, Kasım 2015'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı.

İsmail çataklı buna önce bir saldırarak sonra kabullenerek sonra da çorap söküğünü biz çektikçe sökülerek cevap verdi. Bir yere kadar geldik. O sırada Süleyman Soylu'nun krizi yönetim biçimi zaten kardeşiyle altı çıakrma hesabı 15 Temmuz'dan kaç yıl geçti 7 belki 8 yıl geçti görüşmüyorlar. Ertesi yıl Çataklı, kardeşinin yılbaşı için geldiğini ifade verdiğini söylüyor.

Nasıl girdi, Türkiye'de mi Paris'te mi bu sorulara cevap vermediler. Ama kamuoyu hala Çataklı'dan FETÖ'nün frankafon imamına ne olduğu sorusunu bekliyor.

Süleyman Soylu'nun trol ordularının size, bize, muhaliflere neler yaptığını biliyoruz da. Bu trol orduları nasıl oluşmuş diye bakarken bir isimden bahsedeceğim Emin Şen. 4 Ekim 2016 tarihinden itibaren bakan danışmanıdır. Kendisinin sosyal medya ismi 'eminimsi'dir. Bunu 2010 yılından beri kullanmaktadır. Burada kendisinin bakan danışmanı olduğu bir paylaşımla kendisinin olduğunu kabul etmektedir.

Emin Şen, Süleyman Soylu'nun il il dolaşıp trollük dersleri verdiği kişidir. Ne zaman? AK Parti'de teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısıyken.

Geriye gidildiğinde Süleyman Soylu'nun her ilçede gençlik kolları düzeyinde sosyal medya eğitimi adı altında trollük eğitimi verildiğini tespit edebilirsiniz sosyal medyadan.

Biz ne zamandır birlikteler dediğimizde sosyal medyadan o zamanlar FETÖ ile irtibatını koparmadığında bu fotoğraf üzerinden atışmışlar. Ama biz kendisini Trabzon'un milletvekilleriyle birlikte 2013 başında muhtemelen Trabzon'da bir değerlendirme toplantısında görüyoruz. Eminimsi mouse tutuyor sunum izliyorlar. Kültür Turizm Bakanlığı ile birlikte yapmış oldukları bir kamu spotunun çekimiyle birlikte yeşil ekran önündeler.

Önce Emin Şen'e ait bir Native teknoloji firma göreceğiz. Native Teknoloji tamamen kendisine ait olan yöneticisinin de kendisinin olduğu şirket. Erkan Gül, Emin Şen ve Burak Gül var. Bu arkadaşların başka bağlantılarına sonra değiniriz. Bir şirket daha var ki 2010 yılında Emin Şen tarafından kurulmuş ve hep hissedarı hep yöneticisi. 12 yıldır bu suçu işliyor. 12 yıldır ortakları var. 2010'da referandumda ortakları Hasan Parlak, Neslihan Eroğur ve Müptecel Kılıç.

Ama sonra bir şey olmuş ayrılmışlar. Ne olmuş? Bahsettiğim isimler FETÖ'cü Turgay Oğur, darbeden sonra eşiyle birlikte Güney Afrika'ya kaçmış ve orada yaşıyor. Diğer ortak Fethullah Gülen'i okuduğu şiirle ağlatan Fethullah Gülen'in alnından öptüğü Mücteba Kılıç Ve Mübteca Kılıç'a 2018 yılında Hamza Dağ ve Recep Tayyip Erdoğan imzalı AK Parti Siyaset Akademisi Başarı Sertifikası vermeyi de ihmal etmemişler. Beyefendi hapis yatmış sonra sertifikalandırılmış. Bu arkadaşların ortak özellikleri FETÖ'nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten genç siviller hareketinin yöneticileri, derneğinin yöneticileri. Yani şu ana kadar neyi gördük bir bakan müşavirinin şirketinin olduğunu o şirketteki eski ortaklarının genç siviller olduğunu, 2010 referandumunu yönetenler olduğunu gördük. O şirketlerden biri SM360. O şirketin kendi sitesinde referansları var. Yani bunlar bizim müşterimiz ya da müşterimizdi diyorlar. Kimler?

TÜBİTAK, eski Antalya Belediye Başkanı, uluslararası göç bilimleri yarışması, Erdoğan gönüllüleri, damadın TEKNOFEST'i, Süleymen Soylu'nun kendisi, Fatma Şahin, Süleyman Bey zamanında işlerini yaptığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Süleyman Bey zamanında işlerini yaptığı polis teşkilatı ve jandarma.

Şimdi bu şirket ya da ortak olduğu Native kamu ile iş yapmış mıdır? Buzdağının görünen tarafında neler var? Tarihler 2018-2019-2020 iş alınan yerler:

Vatandaşlık Hizmet Yönetim Portalı alımı yani İçişleri Bakanlığı'nın belediyelere yap dediği işler için AK Parti belediyeler; anket uygulaması, veri işleme, şöyle bir bakınca 4018 bin dolar çıkıyor. Native küçük bir şirket. İçişleri Bakanlığı yazı yazıyor Native yetişiyor 4108 bin doları alıyor.

Native 2020 yılında İçişleri Bakanlığı'nda kod analizi, işlemn dairesinde sızma testleri, güvenlik hizmet alımı hemen bir 80 bin dolar.

118 bin dolarlık Emin Şen'in kardeşine ait SPARK'ın aynı adresteler. Yaptığı işler hepsi Süleyman Soylu ile ilgili işler. 644 bin dolarlık 2016 SM360 sosyal medya organizasyon iş. Süleyman Soylu Çalışma Bakanı ise SGK'da, Antalya Büyükşehir Belediyesi var arada. Süleyman Soylu nerede ise Native'in ve Emin Şen'in şirketlerinin Türkiye'de herhangi bir yerde ihalesine bakın dönem olarak Soylu'nun bakanlığı ya da bakanlığın talimatıyla belediyelerin yaptığı işleri aldığını göreceksiniz. Buz dağının küçük kısmında 23 milyon TL'lik bu şirkete verilmiş ihale gördük. Doğrudan hizmet alımı denen belli bir limitin altında zaten bunu SM360 yapsın deyip yapıyor.

Süleyman Soylu son 2-3 yıldır açıklamadığı doğrudan hizmet alımı kaç para açıklarsa biraz daha görmüş oluruz.

Bu arkadaşlar ne iş yapıyorlar? Sosyal medya yönetimi yapıyorlar. İşin devamı var. Bu; faturayı kesip parayı almışlar. Bu paraları dağıtıyorlar. Paraları dağıttıkları ne iş yapıyor?

Ebabil harekatı Telegram kanalındayız. Gizli bir kanal. Burada 25 tane yöneticinin tartıştıkları verdikleri kararları ve harekete geçirdikleri Twitter kuşu yerine Ebabil kuşudur. Biz Lut kavmiyiz ya Ebabil kuşları Lut kavmini perişan edecek ya. İşte burada. Kapalı bir kanal. Bu kanalın içinde eminimsinin yönettiği. Hatta önce 4 kanalı göstereyim.

Ebabil Harekatı, Feri kuvvetler, İBB Kandil Kadrosu hesaplarının yönetildiği gizli kanal ve o kanalda hazırlanan içeriklerin 8 bin trole servis edilen bilgiler.

Sayın Davutoğlu çıkmış bir tv kanalına Ebabil harekatı, diyor ki 6'lı Masa'dan ilk açıklamayı Davutoğlu yaptı. Altı partinin lideri cumhurbaşkanı gibi cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacakmış. Kısaca kukla seçeceğiz. Ve 8 bin trolü bu saldırıya başlıyorlar.

Süleyman Soylu'ya görsel hazırlamışlar. Soylu bunu paylaşmış ardından 25 tane bunlar Ebabil başı. Kurmay trol. Onlar bu paylaşımları 8 bin trole Ebabil harekatına yolluyorlar.

"Bu konu çok başka kardeşlerim olabildiğince destek verelim. CHP'li belediyeler dağda geberen teröristlerin ailelerini belediyelerde değer aileleri olarak işe alıyorlar" İBB Kandil Kadrosu hesabından yayıyorlar. Cengiz Dönegel bir İBB çalışanının yakını üzerinden terör iltisakı kurulmuş bunu paylaşıyor.

Canan Kaftancıoğlu'nun hesabı kapatılmış Ebabil Harekatı şöyle yazıyor: Ebabiller tarafından sonlandırıldı. Helal olsun her birinize. Profile girip şikayet edelim nefes alamasın.

"T24 bunu haberleştirmiş. Küçük balıkların sayısı azaldıkça büyük balıklar görünür olur. Sağolsun T24 Ebabilleri manşete taşıma nezaketini göstermiş. Ebabiller hiçbir iyiliği karşılıksız bırakmaz bu twettin yorum kısmına Ebabilleri uçuralım bizi iyi tanısınlar" diyerek hakaret sıralanıyor.

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun Hacer Foggo ile birlikte, AK Parti'nin uyuşturucu ile mücadelede baronların Türkiye'de çatışır hale geldiği, sokakların torbacı dolu olduğu ve AK Parti siyasetinin sorumluluğunun hatırlatan videoyu biliyorsunuz. Buna bir cevabı AK Parti verir, eleştirilen Soylu verir...

Cevap nereden verilmiş? Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Polis Teşkilatı... Font, noktalamalar... Aynı iPhone'dan atılmış. Eminimsi'nin telefonunda kaç hesap var bilinmez ama bu ikisinin tweetlerini aynı telefondan atacak yetkinlik var. Kullanıcı değiştirince Jandarma oluyor, değiştirince Emniyet'in yerine geçiyor.

Bu tweetleri sizin benim paramla belediyelerden aldığı ihalelerle, Soylu için oluşturulmuş bir trol ordusunun başkomutanı, polis ve jandarmamıza biz Soylu'yu eleştirdiğimizde polisi ve jandarmayı Süleyman Soylu'ya kalkan ediyor. Koca polis teşkilatı, jandarma bunu yapar mı? Ama sen bir trolün eline verirsen onların hesabını bu teşkilatlar kapıları açık ışığı yanan nöbetçisi olan... Sosyal medya hesaplarından birisi "Yunanistan'a giriyoruz" Allah göstermesin "Cumhurbaşkanımıza suikast girişimi başarılı oldu, üzgünüz" diye bir hacklanse ne olur bu hesaplar?

Eminimsinin arka cebinde geziyor bu hesaplar.

Bu Ebabil kuşları Soylu'nun troll ordusu. Bunlar için ben nasıl Lut Kavmi isem bunlar için Berat Albayrak da o kavimdendir.

Kaynak: CHP, 'Soylu dosyası'nı açtı

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP,, 'Soylu, dosyası'nı, açtı,
Yorumlar
Haber Yazılımı