Haber Detayı
18 Ekim 2022 - Salı 17:09
 
Ahtapot çetesi çökertildi: 13 gözaltı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde KOM ekipleri tarafından 3 ilde yapılan operasyonda insan tacirliği yapan ve ’Ahtapot çetesi’ olarak bilinen 13 kişi yakalandı.
BODRUM Haberi
Ahtapot çetesi çökertildi: 13 gözaltı

Bodrum Söz/ Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği dev bir operasyon yaptı. Edinilen bilgiye göre, Bodrum'da lüks yatlarla göçmen kaçakçılığı yaparak umut tacirliği yapan suç şebekesi çökertildi. Elde ettikleri paralarla lüks hayat yaşayan ve bu paraları aklamaya çalışan şahısları takibe alan KOM ekipleri, sabahın erken saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Muğla KOM Şube Müdürlüğü, Bodrum KOM Büro Amirliği ekiplerinin 3 ayrı ilde 21 farklı adrese yaptığı eş zamanlı operasyonda 105 polis görev aldı. Yapılan takip neticesinde 56 göçmen şahsın kurtarıldığı bildirilirken, suçtan elde ettikleri paralarla satın aldıkları ve suçta kullandıkları tespit edilen 2 adet motoryat, 1 adet lüks araç ve 1 adet bota el konuldu. Eş zamanlı yapılan operasyonda yapılan aramalar sonucu 57 bin euro, 13 bin dolar, 19 bin TL para ele geçirildi. Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek, dürbün, telsiz ve suçta kullanılan dijital materyaller bulundu.

 

Gözaltına alınan S.Ö., Ö.Z., B.Y., H.Y., F.D., K.C., A.A., F.G., S.T.Ö., R.T., A.Ç.T., S.Ş. ve M.G. isimli şahısların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ahtapot, çetesi, çökertildi:, 13, gözaltı,
Yorumlar
Haber Yazılımı