Haber Detayı
24 Aralık 2018 - Pazartesi 18:37
 
AK Parti ilçe adayları ne zaman açıklanacak?
AK Parti belediye başkan adayları 2019 isim listesi güncellenmeye devam ediliyor. AK Parti belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? Yerel seçimler 2019 yılında 31 Mart tarihinde yapılacak. Sandık başına gidecek olan seçmenler, partilerin aday gösterecekleri isimler öğrenmek istiyorlar.
BELEDİYELER Haberi
AK Parti ilçe adayları ne zaman açıklanacak?

Bodrum Söz/ AK Parti belediye başkan adayları 2019 yılı yerel seçimleri için açıklanıyor. AK Parti ilçe belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? Tüm Türkiye belediye başkan adayları seçimleri için 31 Mart tarihinde sandık başına gidecek. Oy kullanacak olan seçmenler, partilerin göstereceği adayları öğrenmek istiyorlar. AK Parti belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Heyecanla beklenilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 14 il belediye başkan adayını açıkladı. Başkan Erdoğan, 6 Aralık'ta Aksaray, Ağrı, Bilecik, Erzincan, Edirne, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Tunceli, Van, Zonguldak belediye başkan adaylarını duyurmuştu. AK Parti’nin Ankara adayı ise Mehmet Özhaseki, İzmir adayı Nihat Zeybekci oldu. Cumhur İttifakı'nı yerel seçime taşıyan AK Parti ile MHP'nin hangi illerde ittifak yapacağı, geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmenin ardından netleşmeye başladı. Buna göre, AK Parti İstanbul dışında bugüne kadar açıklamadığı 6 ilden 4'ünün il belediyesinde aday göstermeyecek. Bu iller, Adana, Osmaniye, Mersin ve Manisa. AK Parti henüz adayını açıklamadığı Muğla ve Aydın'da ise aday gösterecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde 74 il belediye başkan adayının açıklanmasının ardından, gözler kalan il ve ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. AK Parti tarafından İstanbul ve ilçeleri için ayrı, Ankara'nın ilçeleri için ise ayrı bir program düzenlenecek. Detaylar ve en son haberler ve son dakika gelişmeleri aksam.com.tr'de

AK PARTİ İLÇE ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan  tarafından geçtiğimiz günlerde 74 il belediye başkan adayının açıklanmasının  ardından, gözler kalan il ve ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, AK Parti tarafından İstanbul ve ilçeleri için ayrı, Ankara'nın ilçeleri için ise ayrı bir program düzenlenecek. Ankara ve İstanbul ilçelerinin tanıtımının ardından, Ocak ayı başında kalan ilçe adaylarının ise peyderpey açıklanması bekleniyor.

HANGİ İLLERDE ADAY GÖSTERİLMEYECEK?

Cumhur İttifakı'nı yerel seçime taşıyan AK Parti ile MHP'nin hangi illerde ittifak yapacağı, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmenin ardından netleşmeye başladı. Buna göre, AK Parti İstanbul dışında bugüne kadar açıklamadığı 6 ilden 4'ünün il belediyesinde aday göstermeyecek. Bu iller, Adana, Osmaniye, Mersin ve Manisa. AK Parti henüz adayını açıklamadığı Muğla ve Aydın'da ise aday gösterecek. MHP ise İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Denizli, Muğla ve Aydın'da büyükşehir belediyesine aday göstermeyecek.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANDI MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 14 il belediye başkan adayını açıkladı. Başkan Erdoğan, 6 Aralık'ta Aksaray, Ağrı, Bilecik, Erzincan, Edirne, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Tunceli, Van, Zonguldak belediye başkan adaylarını duyurdu.

AK Parti Adana, Mersin, Osmaniye ve Manisa’da, MHP ise İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Denizli, Muğla, Aydın’da aday çıkarmayacak.

Ağrı - Savcı Sayan

Aksaray - Evren Dinçer

Bilecik -Nihat Can

Erzincan -Cemalettin Başsoy

Edirne – Koray Uymaz 

Iğdır – Adil Aşırım 

Isparta – Şükrü Başdeğirmen 

Kars – Ensar Erdoğdu

Kırşehir – Yaşar Bahçeci

Kütahya – Ahmet Sami Kutlu

Siirt – Ali İlbaş

Tunceli – Gökhan Arslan

Van – Necdet Takva

Zonguldak - Ömer Selim Alan

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan belediye başkan adayı sayısı, 23'ü büyükşehir, 37'si il olmak üzere 60'ı buldu.

AFYON: Mehmet Zeybek 

ANKARA: Mehmet Özhaseki 

BALIKESİR: Yücel Yılmaz 

BİNGÖL: Erdal Arıkan

ÇANAKKALE: Ayhan Gider

ÇANKIRI: Hüseyin Boz 

ESKİŞEHİR: Burhan Sakallı

ÇORUM: Halil İbrahim Aşkın

HATAY: İbrahim Güler

İZMİR: Nİhat Zeybekçi

KONYA: Uğur İbrahim Altay

KARAMAN: Mahmut Sami Şahin

SAKARYA: Ekrem Yüce

MARDİN: Mehmet Vecdi Kahraman

SİVAS: Hilmi Bilgin 

MUŞ: Feyat Asya 

TRABZON: Murat Zorluoğlu

TOKAT: Eyüp Eroğlu 

UŞAK: Mehmet Çakın 

YOZGAT: Celal Köse

İŞTE AÇIKLANAN AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Adıyaman, Süleyman Kılınç... 

Amasya; Cafer Özdemir. 

Antalya; Menderes Türel

Ardahan - Yunus Baydar

Artvin - Mehmet Kocatepe

Bartın - Yusuf Ziya Aldatmaz 
 
Batman - Murat Güneştekin 
 
Bayburt - Fatih Yumak 
 
Bitlis - Nasrullah Tanglay
 
Bolu- Fatih Metin 
 
Burdur - Deniz Kurt 
 
Bursa - Ali Nur Aktaş 
 
Denizli - Osman Zolan 
 
Diyarbakır - Cumali Atilla
 
Düzce - Faruk Özlü 
 
Elazığ- Şahin Şerefoğulları 
 
Erzurum- Mehmet Sekmen 
 
Gaziantep - Fatma Şahin 
 
Giresun - Aytekin Şenlikoğlu 
 
Gümüşhane - Ercan Çimen 
 
Hakkari- Cüneyt Epcim
 
Kahramanmaraş - Hayrettin Güngör 
 
Karabük - Burhanettin Uysal 

Kastamonu - Tahsin Babaş 

Kayseri - Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale - Mehmet Saygılı 

Kırklareli - Burak Süzülmüş 

Kilis - Mehmet Abdi Bulut 

Kocaeli - Tahir Büyükakın 

Malatya - Selahattin Gürkan 

Nevşehir - Rasim Arı 

Niğde - Emrah Özdemir 

Ordu - Hilmi Güler 

Rize - Rahmi Metin 

Samsun - Mustafa Demir 

Sinop - Ali Çöpçü 

Şanlıurfa - Zeynel Abidin Beyazgül 

Şırnak - Mehmet Yarka 

Tekirdağ - Mestan Özcan 

Yalova- Yusuf Ziya Öztabak

İLK ADAY ANTALYA'DAN

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut başkan Menderes Türel olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, esnafla bir araya geldiği toplantıda, 24 Kasım Cumartesi gününe kadar Antalya'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Başkan Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının ise Menderes Türel olduğunu açıkladı.

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN?

Yerel seçimler 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

 24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de, gözler mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

YEREL SEÇİM TAKVİMİ NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem parlamentosunu belirlemek üzere en son 24 Haziran'da sandık başına giden Türk seçmeni, bu kez 31 Mart'ta yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) seçimle ilgili çalışmalar sürüyor. YSK tarafından hazırlanacak seçim takvimi, 1 Ocak 2019 Salı günü işlemeye başlayacak.

Açıklanması beklenen seçim takvimine göre, seçim sürecinin başlamasıyla ilk olarak seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek.

Ardından siyasi partilerden mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirmeleri istenecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılması, www.ysk.gov.tr'de de seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da ocak ayının ikinci haftasında başlanacak.

Takvime göre, ocak ayının son günlerinde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'de kura çekilecek. Aynı gün siyasi partilerin, ön seçim yöntemi ile aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen listeler, ön seçim dışında bir yöntemle aday yoklaması yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak ilçe seçim kurulu başkanlıklarına verdikleri listeler askıya çıkarılacak ve ön seçim – aday yoklaması seçmen listelerine yapılacak itirazlar başlayacak.

Şubat ayı takvimi

Öngörülen takvime göre, hangi siyasi partinin hangi seçim çevrelerinde ön seçime ya da aday yoklamasına katılacakları şubat ayı başında ilan edilecek.

Sandık bölgesi askı listelerindeki değişiklikler işlenerek seçmen kütükleri şubat ayının ilk haftasında kesinleştirilecek.

Siyasi parti ilçe başkanlıklarının, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ayrı ayrı düzenleyerek ilçe seçim kurullarına şubat ayının ikinci haftasında vermesi gerekecek.

Aday listelerindeki eksiklikleri siyasi partiler şubat ayının üçüncü haftasına kadar tamamlayacak. Ertesi gün geçici aday listeleri ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı da bu süreçte yapılacak.

Mart ayı süreci

Planlanan seçim takvimine göre, mart ayının ilk günü aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına bildirilmesinin son günü olacak. Bu ayın başında, kesin aday listeleri (bağımsız adaylar dahil), ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim kurullarınca ilan edilecek. İl seçim kurullarınca, birleşik oy pusulalarının basımına ve basımı tamamlandıkça bir plan dahilinde ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına ve teslimine de aynı gün başlanacak.

Seçim propaganda ve yasaklarının, seçime 10 gün kala yani 21 Mart'ta başlaması öngörülüyor.

Seçime bir hafta kala seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar oy torbalarına konulmak üzere ilgili ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

Seçim propagandası seçimden bir gün önce 30 Mart'ta saat 18.00'de sona erecek. Türkiye 31 Mart'ta oy vermek için sandık başına gidecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, Parti, ilçe, adayları, ne, zaman, açıklanacak?,
Yorumlar
Haber Yazılımı