Haber Detayı
12 Kasım 2023 - Pazar 09:41
 
Atatürk'e hakaret eden Erzurumlu fenomen tutuklandı
Erzurum'da Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca’nın Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için kullandığı skandal ifadeler infiale neden olmuştu. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken Erzurum’da sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar. Gözaltına aldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen atmaca, Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.
- Haberi
Atatürk'e hakaret eden Erzurumlu fenomen tutuklandı

Bodrun Böz/ Erzurumlu sosyal medya fenomeni döner işletmesi sahibi Mustafa Atmaca, 10 Kasım günü TikTok’ta açtığı canlı yayında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ettiği hakaretler sonrası bugün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Suçlamayı kabul etmeyen fenomen için yolun sonu ise cezaevi oldu. Atmaca, Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

Atatürk'e hakaret eden Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca, gözaltına alındı

Sosyal medya üzerinde 650 bin takipçisi bulunan Üçler Döner’in sahibi "Erzurumlu Hacı Dönerci" lakaplı Hacı Mustafa Atmaca, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret etti. 

Atatürk'e hakaret eden Erzurumlu fenomenden ilk açıklama 

'Hacı'nın yağ akımı' adı altında 'Tiktok'ta açtığı sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartışan Atmaca, " Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadesini kullandı.

 

 

Sosyal medyadan büyük tepki

 

"Erzurumlu Hacı Dönerci" lakaplı Hacı Mustafa Atmaca’nın ifadeleri infiale neden oldu. Takipçilerinin de tepki gösterdiği Atmaca, kısa sürede sosyal medya platformu X’de tt olarak binlerce yorum ve paylaşım yapıldı.

 

Suç duyurusunda bulunuldu

 

Erzurum Barosu, Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro dilekçesinde, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet suçunun işlendiğini belirterek, TCK 301, 216 ve 122 maddeleri gereğince hakkında soruşturma yapılması ve kamu davası açılmasını talep etti.

 

Büyük birlik Partisi açıklama yaptı

 

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, yazılı bir açıklama yaparak söz konusu şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Ülkemizin, Milletimizin kurtuluş ve kuruluşun da kanıyla, canıyla, aklıyla emek vermiş, esaret zincirlerini kırmış, hürriyetimizi ve izzetimizi kurtarmak için öncülük etmiş Devletimizin kurucu değerlerine hakaret etmek cahilce, ahmakça ve haince bir davranıştır. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi, Biz Ülkücülerin Doğal ve Milli Lideri Mustafa Kemal Atatürk’tür.

 

Yapılan bu hainliğe Devletimizin yetkili organları tarafından gereken yapılmış şahıs gözaltına alınmıştır. Laikliği kullanıp dinimize, dinimizi kullanıp laikliğe küfreden, hakaret edenlere en sert şekilde hukuken ceza kesilmeli, bu tür saldırıların önüne geçilmelidir."

 

 

Gözaltına alındı

 

Ülke çapında gelen tepkiler üzerine Mustafa Atmaca, Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü konu hakkında yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “ Güvenlik Şube Müdürlüğümüzce M.A isimli şahsın sosyal medya platformu üzerinden yapmış olduğu söylemlerle ilgili olarak 11.11.2023 günü Cumhuriyet Savcısından alınan talimat doğrultusunda  M.A isimli şahıs  5816 (ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR) sayılı kanuna muhalefet suçundan gözaltına alınmış olup adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

 

CHP Erzurum'dan Atatürk'e hakarete sert tepki!

 

CHP eylem yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Teşkilatı adliye önünde Atatürk posterleri ve pankartlarla gelerek eylem yaptı. İl Başkanı Serhat Can Eş ve partililer suç duyurusundan bulundu.

 

Erzurum Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Başkan Eş, “Aldığımız bilgiye göre şahıs gözaltına alınmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak konunun takipçisi olacak, bugün suç duyurusunda bulunduk. Türkiye laiktir laik kalacak” dedi.

 

 

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

 

Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında Güvenlik Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Atmaca, emniyete götürüldü. Emniyetteki ifadesinin ardından ise adliyeye sevk edildi. Erzurum Adliyesi’nde savcı karşısına çıkan fenomen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Atatürk’e hakaret suçundan tutuklanan Atmaca, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacağı öğrenildi.

 

Pişkin açıklama

 

Öte yandan Atmaca’nın sahibi olduğu Üçler Döner’in Instagram hesabından ise öğle saatlerinde açıklama paylaşıldı. Yapılan  paylaşımda, “10 Kasım tarihinde esaslı içeriği kesilerek sosyal medyada servis edilen videoda Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi be sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyetin şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı. Kaldı ki ülkemize laikliği getirenler tarihin hiç bir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatayımızı da Anavatana katmışlardır. Şahsıma ve işletmemize yönelik yürütülen bu haksız ve gerçek dışı provokasyonlara itibar edilmemesini beni tanıyan bütün dostlarıma ve kamuoyuna saygı ile arz ederim” denildi.

Manolya Bulut/ Pusula

Kaynak: Editör:
Etiketler: Atatürk'e, hakaret, eden, Erzurumlu, fenomen, tutuklandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı