Haber Detayı
03 Ekim 2019 - Perşembe 10:06
 
Bakanlık CHP'li belediyelerin rant oyununa dur dedi!.
Kaçak yapılarla mücadeleye başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla kıyılarında havadan, denizden ve uydular aracılığıyla yapılan taramada 12 ilçedeki cennet koylarda 2611 kaçak yapı tespit etti.Tespit edilen kaçan yapıların 590'ının yapı belgesi iptal edildi. Ruhsat verirken imar planlarına uymadığı ortaya çıkan CHP’li belediyeler uyarıldı..
BELEDİYELER Haberi
Bakanlık CHP'li belediyelerin rant oyununa dur dedi!.

Bodrum Söz/ Çevre ve  ekipleri,  ve dünya turizminin gözde merkezlerinden 'nın 13 ilçesindeki cennet koyları beton denizine döndürenlere karşı dev operasyon başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 'da yaptığı 2 inceleme gezisi sonrası havadan, denizden ve uydu fotoğraflarıyla tespit edilen kaçak yapıların yıkımı için düğmeye basıldı.

Bakan Kurum, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayla mücadele denetimlerinde Bodurm'un Gökçebel, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinde imara aykırı olduğu belirlenen inşaatlarla ilgili bilgi aldı. Önceki uydu görüntüleriyle yapılan karşılaştırmalar sonrası yıkımların hızla yapılması kararlaştırıldı.

Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterlerle havadan, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlarla yapılan kaçak yapı tespit ve tarama işlemleri halen sürüyor. Uydudan tespiti yapılan yapıların sahipleri önce yazılı olarak kaçak yapıyı yıkması için uyarılıyor, uyarı dikkate alınmazsa yıkım işlemi gerçekleştiriliyor.

BODRUM'DAN SONRA MARMARİS...
Muğla'nın Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Menteşe, Ula, , Datça, Ortaca, Köyceğiz, Dalaman, Fethiye, Seydikemer ilçelerinde kaçak yapı sayısı 2 bin 611 olarak belirlendi. Bu yapılardan 590'ının yapı kayıt belgesi Muğla Çevre ve  tarafından iptal edildi ve yıkımına karar verildi. Bodrum'da ise 516 kıyı yapısına yönelik tutanak tutuldu ve bunların yıkım işlemine başlandı.

Bodrum'dan sonra en fazla kaçak yapının Marmaris'te olduğu öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde, 'li Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça belediyelerinin ruhsat verirken ve ruhsat eki projeleri incelerken onaylı imar planlarına aykırı davrandığı tespit edildi. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylı imar planına aykırı işlem yapan CHP'li belediyeler yazılı olarak uyarıldı.

TAKVİM

.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bakanlık, CHP'li, belediyelerin, rant, oyununa, dur, dedi!.,
Yorumlar
Haber Yazılımı