Haber Detayı
14 Temmuz 2019 - Pazar 13:56
 
Bakanlık söndürme ihalesini mimarlık ofisine vermiş!
Tarım ve Orman Bakanlığının yangın söndürme ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdiği orta çıktı. İhalede özel şirketin 104 milyon lira, THK'nin ise 70 milyon lira teklif verdiği öğrenildi.
MUĞLA Haberi
Bakanlık söndürme ihalesini mimarlık ofisine vermiş!

Bodrum Söz/ Muğla’daki orman yangınlarına Türk Hava Kurumu’nun müdahale etmemesi Meclis gündemine taşındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, THK’nın ihalede yüksek ücret istediği için özel bir şirketle anlaştıklarını açıkladı. Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, ihalede özel şirket 104 milyon TL, THK ise 70 milyon TL teklifte bulundu.

Muğla’daki orman yangını, Kaan Havacılık’ın sözleşmesinin iptal edilmesine günler kala ortaya çıktı. Şirket, dolardaki artış nedeni ile alması gereken helikopter sayısına ulaşamadığını bildirmiş, sözleşmenin şartları sakatlanmıştı. Yangın da tam bu süreçte ortaya çıktı. Şirket elinde bulunan helikopterlerle Muğla’daki alevlere müdahale etti.

Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdi. Firma gerekli uçakları ve pilotları Kanada’dan bulup getiriyor. Teknik malzeme bakım vb. giderler de Kanada’dan karşılanıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bakanlık, söndürme, ihalesini, mimarlık, ofisine, vermiş!, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı