Haber Detayı
17 Haziran 2019 - Pazartesi 10:53
 
BODRUM ÇYDD DÖRT MEVSİM İŞ BAŞINDA
ÇYDD Bodrum Şubesi kış dönemi çalışmalarını tamamlayarak yaz dönemi çalışmalarına başladı.
EĞİTİM Haberi
BODRUM ÇYDD DÖRT MEVSİM İŞ BAŞINDA

Bodrum Söz/ Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi 2018-2019 kış döneminde burs sağladığı ilk, orta, lise ve üniversite öğrencileriyle ilgili yaptığı çalışmalarını 15 Haziran 2019 günü bir karne şenliğiyle noktaladı. Karne şenliğini Turgutreis’teki Çağdaş Yaşam Darius Geransar Eğitimevi’nde gerçekleştiren olan ÇYDD Bodrum Şubesi,  bu etkinlikte çocukların yorgunluklarını atabilmeleri için, hem eğitici hem eğlendirici bir program hazırladı. Bodrum’dan Bodrum Belediyesi katkılarıyla sağlanan otobüslerle Eğitimevine götürülen öğrenciler. ÇYDD Bodrum Şubesi Eğitim Komisyonu’nun organizasyonuyla sürpriz eğlenceler ve bir yemekle misafir edildiler.

 

Bu yıl açılışı gerçekleştirilen Çağdaş Yaşam Darius Geransar Eğitimevi çalışmalarının yaz döneminde de süreceğini belirten Dernek Başkanı Meral Saraçbaşı; “ Eğitimevimizde şu aan Okuma Atölyesi, Edebiyat Atölyesi, Darius Geransar Korosu, Drama Atölyesi, Fotoğraf Atölyesi açılmıştır. Tatil başlar başlamaz gönüllülerimiz, çocuklarımıza eğlenerek öğrenme disipliniyle hazırlanan atölye çalışmalarında bekliyorlar,” dedi. Saraçbaşı, Eğitimevi’nin Pazar günleri dışında 10.00-17.00 saatleri arası her gün açık olduğunu, çocukların atölye çalışmaları dışında oyun oynayabilecekleri ve bir bahçesi de bulunduğunu  belirterek, “Önümüzdeki günlerde kadınlara yönelik çalışmalar da programımızda yer alıyor,” dedi.

 

ÇYDD Bodrum Şubesi’nin en önemli ve gelenekselleşen bir başka çalışması da bu yıl 23.sü yapılacak olan Yaz Etkinlikleri.  Konuyla ilgili olarak, “ Yaz Etkinliklerimizi , Eğitim Komisyonumuzun organizasyonu ve tüm gönüllülerimizin, Bodrum Belediyesi ve destekçilerimizin katkılarıyla  bu yıl da Bitez Pazar Yeri’ndeki çok amaçlı eğitim tesislerinde gerçekleştireceğiz,” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saraçbaşı, şu bilgileri verdi;

“ Yaz etkinliklerimizde, çocuklarımızın hayal güçlerini geliştirecek resim, elişi çalışmaları, gözlem becerilerini geliştirecek bilimsel deneylerle destekli deneyelim görelim çalışmaları, kendini ifade becerilerini artıracak drama atölyesi,  yaşları gereği bedensel hareketlerini geliştirecek eğlenceli spor çalışmaları, düşünsel becerilerini geliştirmek üzere satranç, kodluyorum- oynuyorum, edebiyat atölyesi ve çocuklara felsefe çalışmaları,  olmazsa olmaz müzik çalışmaları, değişik konularda genel kültürlerini geliştirici uzmanlarca verilecek bilgilendirme çalışmaları, her hafta Bodrum’un tarihi ve doğal güzelliklerini izleyebilecekleri gezi programları hazırlandı. Karne Şenliğinden sonra 1 Temmuz-7 Ağustos 2019 tarihleri arasında dopdolu bir yaz etkinliği Bodrum Belediyesi ve destekçilerimizin katkılarıyla çocuklarımızı bekleyecek” dedi. Yaklaşık altmış kişilik bir gönüllü ordusuyla yaz etkinliklerini gerçekleştiren ÇYDD Bodrum şubesi haftanın beş günü dört mevsim yorulmadan çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BODRUM, ÇYDD, DÖRT, MEVSİM, İŞ, BAŞINDA,
Yorumlar
Haber Yazılımı