Haber Detayı
20 Ağustos 2019 - Salı 15:45
 
Bodrum'da Betonlaşmaya Kurum mührü!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet Bodrum’da kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayı ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerine başladı.
BODRUM Haberi
Bodrum'da Betonlaşmaya Kurum mührü!

Bodrum Söz/ Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Muğla’nın Bodrum yarımadasında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait tekneyle kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerini sürdürüyor. Denetimler sırasında yetkililerden bilgi alan Kurum, Yalıkavak ile Göltürkbükü arasındaki koylarda bulunan yapıların imara aykırılıklarını yerinde inceledi. 

Bakan Kurum, Bodrum'da ile ilgili görsel sonucu
Kurum, yapılan denetimler sırasında kıyılara yakın bulunan balık çiftliklerini de gezdi. Balıklara atılan yemlerin denizi kirlettiğine dair çıkan haberlerin yoğunlaşması üzerine Kurum, Bodrum’da bulunan Cennet koyu yakınlarındaki balık çiftliğini de yerinde inceledi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un denetimler sonrasında basın açıklaması yaptı.

Bakan Kurum, Bodrum'da ile ilgili görsel sonucu

Kaçak Yapılara Göz Açtırılmayacak! 

Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında  "Sahada 100'ün üzerinde teknik elemanımız inceleme yapıyor. 7.200 sahil kesimde, 3260 kaçak yapı ise iç kısımlarda. Yapmış olduğumuz denetimlerde imara aykırılıkları arkadaşlarımız tespit etti. 

Bodrum Yalıkavak'ta 75 villa ruhsata aykırılıklardan dolayı mühürlendi. Aynı bölgede 90 otel 330 konut, Gölköy'de 116 konut, Yalıkavak'ta 350 konut, otel, kıyı yapı inşaatı, Göktürkbükü'nde 50 konut, otel inşaatı, Yalıkavak'ta 70 konut, kot kesiti aykırılıklar, Gümbet'te 131 konut, Yalıçiftlik'te 450 villa, otel mühürlendi ve durduruldu.

Bakan Kurum, Bodrum'da ile ilgili görsel sonucu

Tüm şehir genelinde balık çiftlikleriyle alakalı denetimler de sürüyor. Sosyal medyada çok konuşulan otelin de inşaatını durdurduk. Tüm ülkemizdeki korunan alan miktarını yüzde 17'ye getireceğiz" diyerek vatandaşa denetimlerin sürdüğünü duyurdu. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bodrum'da, Betonlaşmaya, Kurum, mührü!,
Yorumlar
Haber Yazılımı