Haber Detayı
21 Haziran 2019 - Cuma 10:42
 
Bodrum'da tatile seçim arası!
9 günlük bayram tatili için Bodrum'a akın eden tatilciler ve sanatçılar, 23 Haziran seçimleri nedeniyle ilçeyi terk etti. Plajlar, eğlence merkezleri ve restoranlar boşaldı. CHP İlçe teşkilatı ise kalan seçmeni İstanbul'a taşıyacak.
SİYASET Haberi
Bodrum'da tatile seçim arası!

Bodrum Söz/ 23 Haziran İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri için son bir haftaya girilirken, vatandaşlar tatile seçim arası verdi.

9 günlük Ramazan bayramı tatili için Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen yüz binlerce tatilci, ilçeden ayrıldı. İlçedeki plaj ve tesisler boşaldı. Bodrum'un boşalmasıyla birlikte program yapmak için ilçeye gelen sanatçılar da seçim arası vererek İstanbul'a döndü. Bir hafta öncesine kadar plajlarda, otellerde ve sosyal tesislerde yer bulunmazken, şimdi ise plajlarda sadece yabancı turistler bulunuyor.

KALANLARI DA CHP TAŞIYACAK

CHP İlçe teşkilatı YSK tarafından 23 Haziran’da tekrar edilmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için İstanbul’da oy kullanma hakkına sahip Bodrum'daki seçmenleri taşıyacak.

CHP İlçe Başkanlığı, Bodrum’daki İstanbul seçmeninin 23 Haziran’da oy kullanmaları adına “23 Haziran'da İstanbul yolcusu kalmasın” çağrısıyla ulaşım seferberliği başlatmış, seçmenden ulaşım desteğinden yararlanmaları için ilçede partinin ilçe başkanlığına başvurmaları istemişti.

Bu çağrı üzerine bin 150 kişinin partilerine başvurduğunu, bu rakamın bin 300 kişiye ulaşacağını belirten ilçe başkanı Halil Karahan, "Ayın 22'sinde seçmenlerimizi alıp İstanbul'a götüreceğiz, oylarını kullandıktan sonrada Bodrum'a geri getireceğiz. Taşıyacağımız seçmenlerin tüm masraflarını kolektif olarak karşılayacağız. Ege'deki ilçeler bazında en çok çağrımız Bodrum'da karşılık buldu" dedi.

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini yenilenmesi yönünde aldığı karar sonrası ise Bodrum Belediyesi, "23 Haziran'da Bodrum'da kar var. 23 Haziran'da İstanbul'da doğacak güneşin tadını çıkarın" çağrısı yapmıştı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bodrum'da, tatile, seçim, arası!,
Yorumlar
Haber Yazılımı