Haber Detayı
17 Aralık 2018 - Pazartesi 12:56
 
Bodrum’da yoğun yağış hayatı felç etti
Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, seçim derdine düşerken, bodrum her yağışta yeni bir sel felaketi yaşıyor. Bodrum'da akşam saatlerinde başlayan sağanak ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yine çok sayıda kişi mağdur oldu.
BODRUM Haberi
Bodrum’da yoğun yağış hayatı felç etti

Bodrum Söz/ Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bugün saat 16.00 sıralarında bastıran ve zaman zaman etkisini arttıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültülü sağanak, ilçe merkezi ile Gümbet, Bitez, Ortakent, Konacık ve Yalıkacak mahallelerinde etkili oldu.

Yüksek kesimlerdern inen sel suları cadde ve sokakları dereye çevirdi. Bodrum-Turgutreis karayolu ile Bitez, Ortakent, Yahşi mahallelerinde yollar sular altında kaldı.

Bazı ev ve işyerlerini su basarken, bazı esnafların da kaldırımdaki malzemeleri ve tabelaları da sele kapılarak sürüklendi.

​Su birikintileri nedeniyle yollarda sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Yolda mahsur kalan araçlar, polis, zabıta ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılmaya çalışılıyor.

Bitez Mahallesi'ndeki Köyiçi Deresi taştı. Taşkın suları nedeniyle Bitez-Ortakent karayolu trafiğe kapandı. Bodrum Belediyesi ekipleri, yollarda biriken suları tahliye çalışmalarına başladı.

 

 

İlçede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için de tedbir alan polis ve jandarma ekipleri, adeta dereye dönüşen yolları trafiğe kapattı.

 

 

Bodrum'da çok sayıda ev ve depoyu su bastı. Gündoğan Mahallesi'nde bodrum katındaki evin istinat duvarı çöktü.

EVİN PENCERESİNDEN YÜZEREK ÇIKTILAR

Sular altında kalan evin penceresinden yüzerek çıkan Atilla Yeşil, zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Etkili yağış nedeniyle duvarın çöktüğünü, camın patladığını anlatan Yeşil, "Eşim ve köpeğimizle oturuyorduk. Tazyikli su içeriye girdi ve bizi koridora doğru sürükledi. Yaklaşık 3 metre su vardı. Eşyaların üzerine çıktık ve yüzerek dışarıya çıkmaya çalıştık ancak kapı açılmadı. Geri dönüp, evin penceresinden çıkmayı başardık. Önce kendim çıktım, sonra eşim köpeği verdi ve eşimi çektim." diye konuştu.

Gündoğan Mahallesi Kızılburun Mevkisi'ndeki bir sitenin yöneticisi Erkan Uçar da sitenin garajına su bastığını, bölgedeki çok sayıda evin de sular altında kaldığını söyledi.

Bodrum'un her yağışta sıkıntı yaşadığını dile getiren Uçar, "Her zaman olduğu gibi yağıştan yine etkilendik, çok sıkıntılar yaşıyoruz." dedi.

Bölgeye gelen Muğla Büyükşehir itfaiyesi ve Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği gönüllüleri evlerdeki suyu tahliye çalışmalarına başladı. Yaşanan yoğun yağışlar sonrası ilçe merkezinde ve diğer mahallelerde hayat normale döndü.

 

İtfaiye ekipleri, evlerdeki suların boşaltılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bodrum’da, yoğun, yağış, hayatı, felç, etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı