Haber Detayı
08 Haziran 2019 - Cumartesi 14:31
 
Boğa güreşlerinin tek kadın hakemi
Muğla’da veteriner hekim olarak görev yapan 38 yaşındaki Arzu Atan boğa güreşlerinde iki yıldır orta hakemlik yapıyor. Ege Bölgesi’nin ilk ve tek kadın hakemi olan Atan’ı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor
YAŞAM Haberi
Boğa güreşlerinin tek kadın hakemi

Bodrum Söz/ Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen boğa güreşlerine Arzu Atan damga vurdu. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde veteriner hekim olarak çalışan Atan, Germencik'teki güreşlerde orta hakem olarak görev yaptı.
Elinde sopa ile sahada yer alan 38 yaşındaki Atan, boğaların kıran kırana geçen güreşlerini çok yakın mesafeden takip etti. Erkek meslektaşları ile birlikte görevini yapan Atan, masa hakemlerinin boğa güreşlerinde göremediklerini kendilerine ileterek yardımcı oldu.

'GURUR DUYUYORUM'

İki yıldır güreşlerde hakemlik yaptığını kaydeden Atan, "Datça'da boğa güreşleri yapıldı. Ben de sahaya tesadüfen girdim. Sahaya girdikten sonra güreşlerden kopamadım, bende bir nevi bağımlılık gibi bir şey oldu. Bundan dolayı hakem olmaya karar verdim. Ege Bölgesi'nin ilk ve tek boğa güreşleri kadın hakemiyim, kendimle gurur duyuyorum. Hakemliği çok seviyorum. İmkanım elverdiği sürece güreşlerde hakemlik yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Boğa sahiplerinin güreşler esnasında hayvanlarına zarar gelmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Atan, "Kadın hakem olarak sahada olduğumda dana sahipleri konuşmalarına, hal ve hareketlerine daha fazla dikkat ediyor. Böylelikle çok daha güzel güreşler oluyor. Ayrıca tüm kadınları güreşleri takip etmeye davet ediyorum. Maddi olarak imkanı olan kadınları da boğa sahibi olmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.Yeniasır

Kaynak: Editör:
Etiketler: Boğa, güreşlerinin, tek, kadın, hakemi,
Yorumlar
Haber Yazılımı