Haber Detayı
25 Ekim 2021 - Pazartesi 19:32
 
Büyükelçiliklerden, Osman Kavala açıklamasından sonra geri adım
Osman Kavala hakkında açıklama yapan büyükelçilikler, geri adım atarak Viyana Sözleşmesi’nin 41’inci maddesine riayet edeceklerini duyurdu.
SİYASET Haberi
Büyükelçiliklerden, Osman Kavala açıklamasından sonra geri adım

Bodrum Söz/ 18 Ekim'de Osman Kavala hakkında açıklama yayınlayan 10 büyükelçilikten, ABD, Hollanda, Kanada, İsveç, Finlandiya, Norveç ve Danimarka geri adım atarak, Viyana Sözleşmesi'nin 41'inci maddesine riayet edeceğini duyurdu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder” denildi.

ABD'nin yaptığı paylaşımın ardından diğer ülkelerde ise ABD'nin paylaşımını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandı

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçilerinin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.

Viyana Anlaşması'nın 41. maddesi

1. Kabul eden devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına halel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir.

2. Gönderen devlet tarafından kabul eden Devlet nezdinde yapılması misyonun uhdesine tevdi olunan bütün resmî işler, kabul eden Devletin Dışişleri Bakanlığı veya mutabık kalınacak başka Bakanlık ile veya aracılığıyla yürütülür.

3. Misyonun binaları, misyonun bu Sözleşmede belirtilen görevleri veya diğer genel uluslararası hukuk kuralları veya gönderen ve kabul eden Devlet arasında yürürlükte olan özel anlaşmalar ile bağdaşmayacak bir tarzda kullanılmaz.

 

Kaynak: Büyükelçiliklerden, Osman Kavala açıklamasından sonra geri adım

Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyükelçiliklerden,, Osman, Kavala, açıklamasından, sonra, geri, adım,
Yorumlar
Haber Yazılımı