Haber Detayı
01 Mart 2019 - Cuma 12:41
 
CHP Belediye Başkan adayı Aras mı oluyor?
CHP’de sancılı geçen Bodrum adaylığı ile ilgili yeni bir isim ortaya çıktı. Son olarak aday gösterilen Mustafa Saruhan’ın adaylığının düşürülmesinin ardından yeni ismin kim olacağı merak ediliyordu. Bu kez kulislerde emekli Yarbay Ahmet Aras’ın ismi geçiyor
BODRUM Haberi
CHP Belediye Başkan adayı Aras mı oluyor?

Bodrum Söz/ CHP’nin Bodrum Belediye Başkanlığı ile ilgili düğümü halen çözülmedi. Saruhan’ın adaylığının düşürülmesinin ardından gözler partiye çevrilirken adı geçen ismin olan Emekli Yarbay Ahmet Aras olduğu öğrenildi.

BODRUM’DA SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Bodrum için önce şu anda İYİ Parti’den aday olan Mehmet Tosun’un CHP adayı olarak gösterilmesi gündeme gelmişti. CHP teşkilatlarının “Kendi içimizden aday gösterelim” itirazı nedeniyle bu düşünce hayata geçirilmedi. Mevcut Başkan Mehmet Kocadon da adaylık için düşülmeyince Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, PM’den aldığı aday belirleme yetkisiyle iki dönem Yalıkavak Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Saruhan aday gösterildi.

 

 

SARUHAN’IN ADAYLIĞI REDDEDİLDİ

Saruhan, adaylığının netleşmesinin ardından sahada çalışmalarına başladı. Ancak Muğla Seçim Kurulu, Saruhan'ın daha önce aldığı toplam cezalar açısından "seçilme yeterliliğine haiz olmadığı" gerekçesiyle adaylığını reddetti. Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin karara yaptığı itirazı reddedince yeni aday belirlemek zorunlu hale geldi. CHP’nin bu adayı 2 Mart (yarın) saat 17.00’ye kadar İl Seçim Kurulu’na bildirmesi gerekiyor.

 

 

 

 

TOSUN’A DESTEK YA DA YENİ ADAY

CHP’nin bu süre içinde yeni bir aday göstermemesi durumunda İYİ Parti’nin adayı Mehmet Tosun’u desteklemesi de bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Ancak, kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP Bodrum ilçe, Muğla İl Başkanı, Büyükşehir adayı ve Muğla milletvekilleri, aday adayı olan emekli Yarbay Ahmet Aras ismini Genel Merkez’e bildirdi. Genel Merkez’in bugün son kararını vereceği belirtiliyor.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, Belediye, Başkan, adayı, Aras, mı, oluyor?,
Yorumlar
Haber Yazılımı