Haber Detayı
27 Kasım 2023 - Pazartesi 11:59
 
CHP'li Aday Adayından Çok Sert Açıklama
CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Cafer Taşkan, aday adaylığı başvurusu için randevu aldığı ilçe Başkanı Tuna Işın'ın makamında bulunmaması üzerine zehir zemberek bir açıklama yayımlayarak, başvurusunu İl Başkanlığına yapacağını duyurdu. Yaşananlara tepki gösteren Taşkan, Tuna Işın’ı aday adaylarına eşit davranmamakla suçladı.
BODRUM Haberi
CHP'li Aday Adayından Çok Sert Açıklama

Bodrum Söz/ 2024 yerel seçimleri için aday adaylık başvurularında son günlere yaklaşılıyor. Aday adaylık başvurularının salı günü mesai saati itibariyle sona ereceği CHP'de bugün hareketlilik vardı. Daha önceden CHP'den Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Cafer Taşkan, adaylık başvuru dilekçesini vermek için randevu aldığı İlçe Başkanı Tuna Işın'ın makamında olmamasına tepki göstererek, zehir zemberek bir açıklama yayımladı.

Ailesi ve bazı partililer ile randevu saati olan 11.00’de ilçe başkanlığına gelen Taşkan’ın adaylık başvurusunu ilçe çalışanları almak istedi. Bunun üzerine yaşananlara tepki gösteren Cafer Taşkan adaylık başvurusunu yapmadı. Taşkan adaylık başvurusunu yarın İl Başkanlığına yapacağını açıkladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Taşkın, İlçe Başkanı Tuna Işın’ın tüm adaylara eşit mesafede durması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi; 

"Yaklaşık 4 aydır sürdürdüğün Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylık çalışmalarımda son noktaya gelmiş bulunmaktayım. Yaklaşık 6 gün önce Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Sayın Tuna Işın’ı telefonla arayarak kendilerinden 26/11/2023 Pazar günü resmi başvuru talebinde bulundum. Tuna Işın bu randevuyu bana verdi ve başvuru ile ilgili gerekli açıklamaları da kısa bir şekilde telefonda şahsıma yaptı. Randevu tarihinde şahsım, ailem ve kalabalık bir partili gurubu ile ilçe merkez binamızda hazır bulunduk, fakat ilçe binamızda Özkan adında bir görevli ve çay işlerine bakan bayan dışında kimseyi göremedik. Bir müddet bekledikten sonra görevli arkadaş benden evraklarımı istedi, bende Tuna başkan ne zaman gelir diye sorduğum zaman bana verilen cevap "Tuna başkan katılamayacak şu an kendisi Gümüşlük'te kahvaltı organizasyonunda." denildi. Bu durumun gerçekliği gelen fotoğraf kareleri ile de ispatlanmış durumdadır. Şahsım, bu şartlarda bu başvuruyu burada yapmayacağımı, karşımda bir muhatap olmadığını belirterek özel bir medya kanalının canlı yayını ile ilçe binamızdan beraberimdekilerle birlikte ayrıldım. Cumhuriyet Halk Partisinin bir ilçedeki temsilcisi ve üst konumundaki kişinin randevu verdiği halde buna katılmaması, akabinde telefonla da arayıp bir mazeret ve özür sunmaması, Atatürk’ün partisinden aday adayı olmuş ve Bodrum'da arkasına gerçek anlamda ciddi bir kitleyi almış eğitimci bir Belediye Başkan Aday adayına yapılmış bir hakaret, önemsememizdik ve değersizleştirme hareketidir." ifadelerini kullandı.
 
Açıklamasının devamında da ilçe başkanı Tuna Işın’ı oldukça sert ifadelerle suçlayan ve kendisinin itibarsızlaştırmak adına böylesi bir davranışta bulunulduğunu iddia eden Taşkan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Hepimizin amaç ve gayesi Atatürkümüzün kurduğu bu partiyi bir adım öne taşımak iken, partimizin başında bulunan, bu tarz düşünceye sahip yöneticilerin, eşitlikten yoksun ve yakışıksız hareketler sergileyerek partiye zarar vermesi kabul edilemez. Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurumu bu şartlarda Muğla İl başkanlığından yapacağım. Kamuoyuna ve Değerli Bodrum halkına saygılarımla duyurulur."

Kent TV

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP'li, Aday, Adayından, Çok, Sert, Açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı