Haber Detayı
14 Haziran 2024 - Cuma 09:25
 
Dün rekor sıcaklık 45,5 dereceyle Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde görüldü
Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Yurdun birçok ilinde termometreler 40 derecenin üzerini gördü. Dün rekor sıcaklık 45,5 dereceyle Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde görüldü. İşte en yüksek sıcaklığın görüldüğü bazı iller...
- Haberi
Dün rekor sıcaklık 45,5 dereceyle Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde görüldü

Bodrum Söz/ Aydın’da dün en yüksek sıcaklık Köşk İlçesi’nde 45.7, Karpuzlu’da 44.9 derece olarak ölçüldü. Bu rasat şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklığın 44.6 derece ölçüldüğü Aydın’da son 82 yılın sıcaklık rekoru olarak tarihe geçti.
Dün Yatağan’da 43.6, Bayraklı’da 43.0, Torbalı’da 42.7, Tire’de 42.5, Sındırgı’da 42.1, Urla’da 41.9, Karşıyaka’da 41.2, Balçova’da 41.0, Güzelyalı’da 39.8 derece olarak ölçüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tespitlerine göre Ege Bölgesi’nde mayıs ayında metrekareye 31.5 kilogram yağış kaydedildi. Yağışlarda normallerine göre yüzde 30, geçen yılın mayıs ayına göre yüzde 67 azalma oldu.

Ege'de rekor sıcaklık hayatı olumsuz etkiliyor

Ege'de rekor sıcaklık hayatı olumsuz etkiliyorAydın kent merkezinde, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, sıcaklık dün 45,7 dereceye ulaştı. Bu değer, 27 Haziran 2007'de ölçülen 44,4 derecelik rekoru geride bırakarak, 1938'den bu yana en sıcak haziran günü olarak kaydedildi. Ayrıca, Köşk ilçesindeki termometreler 45 dereceyi gösterdi. Kentteki rekor sıcaklık nedeniyle bazı cadde ve sokaklar boşalırken, Kurban Bayramı öncesi alışveriş yapmak isteyenler İstasyon Meydanı, Sevgi Yolu ve Yağcılariçi bölgelerini tercih etti. Bazı vatandaşlar güneşten korunmak için şemsiyeler kullanırken, çocukların kent merkezindeki süs havuzuna girdiği görüldü.

Sıcaklar erken geldi

Sıcaklar erken geldiManisa'da da dün Meteoroloji verilerine göre, son zamanların en yüksek sıcaklık değerlerinden biri kaydedildi. Kent merkezinde 41,2 derece olarak ölçülen sıcaklık, Saruhanlı'da 42,8 dereceye kadar çıktı. Manisa Valiliği, aşırı sıcaklar nedeniyle engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildiğini açıkladı. Öğle saatlerinde cadde ve sokaklarda sakinlik gözlenirken, dışarıda bulunan vatandaşlar gölge ve ağaçlık alanları tercih etti.

Plajlar kalabalık

Plajlar kalabalık

 İzmir'de de dün sıcak havanın etkisi yoğun şekilde hissedildi. Kent merkezinde 39,5, Bayraklı'da 42,3, Bornova'da 41,6 dereceye kadar yükselen sıcaklıkla sokaklarda sakinlik yaşandı. Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle Çeşme, Urla, Foça ve Seferihisar'daki plajlar ve havuz tesislerinde yoğunluk gözlendi.

Su tüketimi arttı

Bu arada  İzmir'de günlük su tüketimi, sıcaklığın da etkisiyle günlük 751.000 metreküpten 821.000 metreküpe cıktı.
 

MUHABİR: Atakan Başpehlivan
Kaynak: Editör:
Etiketler: Dün, rekor, sıcaklık, 45,5, dereceyle, Aydın'ın, Karpuzlu, ilçesinde, görüldü,
Yorumlar
Haber Yazılımı