Haber Detayı
02 Temmuz 2020 - Perşembe 12:22
 
Güvenli tatili herkese anlatacaklar!
Uçuşların açılmasıyla, Ukrayna'dan 189 yolculuk ilk turist kafilesi Antalya'ya geldi. Türkiye'yi çok özlediklerini söyleyen turistler, “Türkiye'de turizmin güvenli olduğunu kendimiz deneyimleyip, herkese anlatacağız” dedi.
TURİZM Haberi
Güvenli tatili herkese anlatacaklar!

Erzurum Güncel- Türkiye ile Ukrayna arasında uçuşların yeniden başlamasıyla ilk yolcu kafilesi Antalya’ya geldi. Antalya’ya gelen uçaktaki turistler, “Türkiye’yi çok özlemiştik, merhaba Türkiye” mesajı verdi. Ukrayna’nın Harkov kentinden hareket eden SkyUp havayollarına ait içinde 189 yolcunun bulunduğu uçak, Antalya Havalimanı’na iniş yaptı. Ayrıca Zaporijya kentinden hareket eden ve içerisinde 132 Ukraynalının bulunduğu ikinci uçak da geldi. Bazı ailelerin, bebekleriyle tatile geldikleri görüldü. Turistlerden Julia Volokita, Antalya’da daha önce dört kez tatil yaptığını söyledi.

HERKESE ANLATACAĞIZ

Volokita, “Türkiye’de tatil yapmayı seviyorum. Sürekli Antalya’yı tercih ediyorum. Uzun karantina sürecinden sonra ilk uçuşla Antalya’ya tatile geldiğim için çok mutluyum” dedi. Anna Byhcova ise, dinlenmek, gezmek, denize girmek, güneşlenmek için kente geldiğini ifade etti. Ukrayna’dan 20 kişilik arkadaş grubuyla geldiğini vurgulayan Byhcova, “Otellerde tatil yapıp, Türkiye’de turizmin güvenli olduğunu kendimiz deneyimleyip, herkese anlatacağız” dedi.

OTELLER ÇOK KALİTELİ

Turistleri geleneksel kıyafetle karşılayan Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko da, Antalya’ya artık turistlerin gelmeye başladığını, hayatın normalleştiğini dile getirdi. Herkesin kurallara uymasını isteyen Khomenko, “Türkiye, Kovid-19 için çok sıkı tedbirler aldı. Tüm turistlerin bu kurallara uymasını istiyoruz. Ukraynalılar, Antalya’yı çok seviyor. Her yıl Ukrayna’dan gelen turist sayısında yüzde 20 artış görüyoruz. Türkiye destinasyonu çok güvenli, otelleri çok kaliteli” ifadelerini kullandı.

DÖNENLERE KARANTİNA YOK 

Geçen sene ülkesinden Türkiye’ye 1.5 milyon turistin geldiğini hatırlatan Khomenko, Ukraynalıların 2.5 aylık dönemde Türkiye’yi çok özlediğini anlattı. Khomenko, “SkyUp havayolu şirketimizin 6 uçağı gelecek. Direkt ve charter uçuşları da başladı” bilgisini verdi. Khomenko, “Ukrayna’ya gitmek isterseniz karantina uygulanmayacak. Burada tatil yapıp, dönecek Ukraynalılara da karantina uygulanmayacak” dedi. 

Türkiye’de tatili çok özleyen bazı Ukraynalılar çocuklarını da getirdi.

TURİZM GELİRİ AB’DE KALSIN İSTİYORLAR

Avrupa Birliği, dış sınırlarını Türkiye hariç 15 ülkeye açtı. Listede Türkiye’nin bulunmaması Türk turizmciyi hayal kırıklığına uğrattı. Dalaman Sarıgerme’nin Müdürü Tunç Batum, “Türkiye’yle sınırlamalar kalkarsa milyonlarca Avrupalının buraya tatile geleceğini biliyorlar. Bu nedenle kısıtlamalar kaldırılmıyor” dedi. Pronto Tour’un sahibi Ali Onaran da bu kararın Avrupalı turistin Türkiye yerine İspanya ve Yunanistan’ı tercih etmelerini sağlamak için alındığına dikkat çekti. Avrupa’dan Türkiye’ye yılda 10 milyon civarında turist geldiğini anlatan Onaran, “Bir Avrupalı kişi başı 650-700 dolar gelir bırakıyor. Bu para AB üyesi ülkelerde kalsın istiyorlar” dedi. 

BAKANLAR İKNA TURUNDA

AB’nin iki haftada bir güncelleyeceği listede Türkiye’nin de bir an önce yer alması için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün Almanya’ya bir ziyarette bulunacak. Sağlık Bakanlığı’ndan bir ekibin de yer alacağı görüşmede, Türkiye’nin güvenli bir seyahat destinasyonu olduğuna vurgu yapılacak.

AKŞAM

Kaynak: Editör:
Etiketler: Güvenli, tatili, herkese, anlatacaklar!, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı