Haber Detayı
18 Haziran 2020 - Perşembe 09:48
 
Hamdi Gezmiş, Deniz'e gitti!
Erzurumlu Deniz Gezmiş'in kardeşi Hamdi Gezmiş yaşamını yitirdi: Cenaze programı belli oldu
YAŞAM Haberi
Hamdi Gezmiş, Deniz'e gitti!

Bodrum Söz/ 68'in devrimci gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş'in kardeşi Hamdi Gezmiş hayatını kaybetti. Hamdi Gezmiş'in cenazesi yarın Üsküdar’daki Selimiye Camisi'nde yapılacak tören ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Türkiye devrimci hareketinin önemli ismi Deniz Gezmiş'in kardeşi Hamdi Gezmiş, 68 yaşında hayatını kaybetti.

Hamdi Gezmiş'in vefatını, kardeşi Bora Gezmiş duyurdu. Bora Gezmiş; "Kardeşim Hamdi Gezmiş bu sabah hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenaze hakkında daha sonra gerekli bilgi verilecektir," dedi.

deniz-gezmis-in-kardesi-hamdi-gezmis-yasamini-yitirdi-745229-1.

BORA GEZMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Kardeşi Hamdi Gezmiş’in cilt kanseri nedeniyle mart ayında beyin kanaması geçirdiğini hatırlatan Bora Gezmiş, “Tümör nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Zaten tümör kılcal damarlara baskı yapıyordu. Beyin zarına sıçrayınca yaşamını yitirdi. Çok hızlı gelişen bir durumdu ve maalesef kurtaramadık. Ölümü hiç sıralı olmadı çok üzgünüz” dedi.

CENAZE BUGÜN

Hamdi Gezmiş, bugün 13.30’da İstanbul Üsküdar’daki Selimiye Camisi'nde yapılacak törenin ardından annesi Mukaddes Gezmiş’in Karacaahmet Mezarlığı’ndaki mezarına gömülecek.

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, geçtiğimiz mart ayında kişisel sosyal medya hesabından kardeşi Hamdi Gezmiş’in yoğun bakıma alındığını açıklamıştı.

Deniz Gezmiş, idamından önce babasına yazdığı son mektubunda kardeşi Hamdi Gezmiş’in bilim adamı olmasını istediğini belirterek, “Baba, (…) Kitaplarımı kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum. Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir” satırlarını yazmıştı.

deniz-gezmis-in-kardesi-hamdi-gezmis-yasamini-yitirdi-745280-1.

Hamdi Gezmiş kimdir?

Hamdi Gezmiş, 1952 yılında Erzurum’da doğdu. 1973 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İktisat Maliye bölümünü bitirdi. 1974-1977 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doktora programına devam etti.

1978-1983 yılları arasında İ.E.T.T. İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde müfettiş olarak görev yaptı. 1983 yılından 1999 yılına kadar serbest muhasebeci mali müşavir olarak çalıştı.

Hamdi Gezmiş 3568 sayılı kanun tahtında Ekim 1999 yılında yeminli mali müşavir olarak özel bir şirket kurdu. Aynı zamanda Deniz Gezmiş Vakfı'nın kurucusu olan Hamdi Gezmiş, vakfın başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hamdi, Gezmiş,, Deniz'e, gitti!,
Yorumlar
Haber Yazılımı