Haber Detayı
17 Şubat 2020 - Pazartesi 08:16
 
Hava kararsa da pistler açık
Gece aydınlatılan pistleri, dinlenme tesisleri, eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapan otelleriyle Palandöken, son yılların gözde kayak merkezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor
- Haberi
Hava kararsa da pistler açık

Bodrum Söz/ Erzurum, Palandöken son yılların en gözde kayak pistlerinden biri. Oysa ben lisedeyken varsa yoksa Uludağ ve Kartalkaya idi.
Hem ulaşım kolaylığı hem pistleri hem de tesisleriyle artık en gözde kayak merkezlerinden biri oldu. Ulaşım kolaylığı Erzurum'u belki de bu kadar popüler yapan. Uçaktan indikten 15 dakika sonra Palandöken'deki otelinize yerleşiyorsunuz.
Küresel ısınmaya bağlı olarak her yerde kar sıkıntısı yaşanıyor. Ama Palandöken'de bu sorun kar makineleri ile çözülüyor.
Kayak merkezindeki en uzun pist 12 km. Toplam 28 km uzunluğunda 30 pist bulunuyor. Palandöken'i diğer kayak merkezlerinden ayıran en önemli özellik gece kayma imkanı sağlaması. Gece ışıklandırılan pistler var. Ayrıca bu yıl EJDER3200 Kayak Merkezi de sezonu erken açıyor.



İGLO KAFESİ VAR
EJDER3200'de yer alan Sky Lodge Restaurant (Küre Restoran) iglo şeklindeki tasarımıyla dikkat çekiyor. Hem soluklanmak hem de zirveden muhteşem manzarayı seyretmek için ideal bir durak burası. Üstelik sahlep içebilir, közde patates ya da sucuk ekmek keyfi yapabilirsiniz.
Zirveye kadar çıkmak istemezseniz restorasyondan geçen Snow Dora Hotel'in önündeki yine iglo şeklinde tasarlanmış fanuslarda da çayınızı yudumlayabilir ya da yine burada da sucuk-ekmek keyfi yapabilirsiniz. Sekiz adet iglo bulunuyor otelin önünde. Hepsi doluysa az ilerdeki self servis kafesinde kahvenizi içerken kayanları seyretmek de keyifli.



CAĞ KEBABI
Yıl boyunca Ejder3200' de ve Snow Dora'da da konserler ve festivaller düzenlenecek. Ayrıca buz pateni, kar raftingi gibi farklı aktiviteler yapmanız da mümkün.
Bu arada skipass tüm pistlerde geçiyor. Fiyatları da 75 TL. Bu arada Erzurum'a gitmişken cağ kebabı, kadayıf dolması yemeden dönmeyin. Kayak merkezinin, şehir merkezine olan yakınlığı da bunu mümkün hale getiriyor.Sabah

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Hava, kararsa, da, pistler, açık,
Yorumlar
Haber Yazılımı