Haber Detayı
17 Eylül 2024 - Salı 15:33
 
Hayırseverden Bodrum'a 3. Okul
Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayırsever Sudi Özkan tarafından yaptırılan 12 derslikli Güvercinlik Sudi Özkan İlkokul ve Ortaokulu'nun açılış töreni gerçekleştirildi.
BODRUM Haberi
Hayırseverden Bodrum'a 3. Okul

Bodrum Söz/ Törene Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgan, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Raşit Gödelek, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Korkmaz, hayırsever Sudi Özkan ve kızı Venüs Neslihan Özkan ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, 2/A sınıfı öğrencisi Recep Efe Ülkü'nün "Okul Türküsü" isimli şiirinin okunması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Vali Dr. İdris Akbıyık, konuşmasında eğitime yapılan katkıların önemine değindi ve hayırsever Sudi Özkan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Vali Akbıyık, devletin eğitim öğretimi öncelikli gündem maddesi olarak belirlediğini ve derslik sayılarının artırılmasından öğretmen atamalarına, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulanmasından ücretsiz ders kitaplarına kadar birçok reformun hayata geçirildiğini ifade etti.

Akbıyık, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile çocukların teknolojik gelişmelere açık, okuma alışkanlığı gelişmiş ve milli manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, "Bir Kitap Bir İnsan" projesi ve Muğla’da kitap okuma seferberliğinin başladığını duyurdu. Açılışta öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı.

Hayırsever Sudi Özkan, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak Muğla'ya bir su ürünleri üniversitesi kazandırma çalışmalarına başladığını açıkladı. Tören, kurdele kesimi ve Vali Akbıyık’ın Sudi Özkan’a teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hayırseverden, Bodrum'a, 3., Okul,
Yorumlar
Haber Yazılımı