Haber Detayı
05 Mart 2021 - Cuma 09:45
 
HDP'li Sezai Temelli'den helikopter kazası için tepki çeken sözler
HDP'li Sezai Temelli, Bitlis'te 11 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili tepki çeken bir açıklamaya imza attı. Temelli, ''Askeri hareketlilik bir iktidar politikası. Bu nedenle de hata deyip bir kenara çekilemezler''' ifadelerini kullandı.
SİYASET Haberi
HDP'li Sezai Temelli'den helikopter kazası için tepki çeken sözler

Bodrum Söz/ Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki Fransız - Alman ortak yapımı Cougar tipi helikopter, dün saat 13.55'te Bingöl'den Tatvan'a gitmek için kalktı. Helikopterle saat 14.25'te irtibat kesildi. Bölgeye İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopterin yanı sıra komando timleri de sevk edildi. Tatvan'ın Çekmece köyü yakınlarında helikoptere ulaşıldığında 9 askerin şehit olduğu tespit edildi. 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da kazada şehit oldu. 4 asker yaralandı. Yaralı askerlerden ikisi tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

"İKTİDAR BİR KENARA ÇEKİLEMEZ"
Gelen şehit haberleri tüm Türkiye'yi yasa boğarken HDP'li Sezai Temelli katıldığı televizyon programında tepki çeken ifadeler kullandı. 11 askerimizin şehit olduğu elim kazayı siyasi malzeme olarak kullanan ve konuyla ilgili iktidarı suçlayan Temelli, "Evet çetin bir bölge kış koşulları fakat bu koşullarda askeri hareketlilik aslında bir iktidar politikası. Dolayısıyla iktidar bir helikopter kazasıdır deyip helikopterin hatasına işi bağlayarak aynı Gara'da olduğu gibi kenara çekilemez" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Sezai Temelli'nin bu sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. Kullanıcılar "Sinir uçlarımızla oynanıyor. Utanmanız yok mu?" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

"BURAYI KURUTTULAR"
HDP'li Temelli, daha önce de "Burası vaad edilmiş topraklar, Musa tüm ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi. Türkler geldi bu toprakları da kuruttu.'' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HDP'li, Sezai, Temelli'den, helikopter, kazası, için, tepki, çeken, sözler,
Yorumlar
Haber Yazılımı