Haber Detayı
03 Mart 2020 - Salı 09:49
 
Herkes kaçakçı oldu
Herkes kaçakçı oldu lastik bot fiyatları zirve yaptı 2 bin 500 dolardı 5 bin dolar oldu
YAŞAM Haberi
Herkes kaçakçı oldu

Bodrum Söz/ Türkiye'nin göçmenler için sınırlarını açtı, fırsatçılara gün doğdu. İstanbul’un göbeğinde Karaköy’de göçmen kaçakçıları kıyasıya bot pazarlığı yapıyor. Bir hafta öncesine kadar 2 bin dolara satılan 30 kişilik botlar 3 bin 500 dolardan alıcı buluyor, bazı botların fiyatı 5 bin dolara kadar çıkıyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz" açıklamasının ardından yıllardır Türkiye’de bulunan çok sayıda sığınmacı Avrupa’ya geçmek için Yunanistan ve Bulgaristan kapılarına akın etti. İşte bu noktada sığınmacı kaçakçıları da devreye girdi.

Meriç Nehri üzerinden ve denizden sığınmacıları botlarla Avrupa’ya geçiren kaçakçılar gelen talebi karşılamak için adeta yarış içerisinde. Karaköy’de bot ve deniz motoru satan esnaf, elindeki ürünlerin iki günde bittiğini söyledi. Bu noktada Hürriyet ekibi, sığınmacı kaçakçılığı yapan bir Iraklı ile de satıcı gibi temasa geçti. Ellerinde bot ve motor olduğuna ikna olan Iraklı, Hürriyet ekibiyle kıyasıya bir pazarlığa girişti.

Kaçakçı ilk etapta 4 tane bota ihtiyacı olduğunu söyledi. Eğer sığınmacılardan daha fazla talep gelirse Hürriyet ekibinden tüm ürünleri nakit olarak satın alabileceğini de ısrarla dile getirdi. Piyasada şu anda 30 kişilik 8 metrelik şişme botların satış fiyatı 3 bin dolardan başlıyor. Hürriyet ekibi de kaçakçıya ellerindeki botları 3 bin 500 dolardan verebileceklerini söyledi. “4 tane birden alıyorum. Markasına göre sen de biraz indirim yaparsın” diye cevap verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Herkes, kaçakçı, oldu, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı