Haber Detayı
06 Nisan 2019 - Cumartesi 10:27
 
İmamoğlu: En kötü senaryoda oy farkı 17 bine iner!
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Ayşenur Arslan'a konuştu. İmamoğlu açıklamasında oy farkının 18 binlerde olduğunu belirterek, "En kötü senaryoda bile fark 17 bine iner" ifadesini kullandı. Gece yarısı sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, farkın 18 bin 223 olduğunu açıkladı.
BELEDİYELER Haberi
İmamoğlu: En kötü senaryoda oy farkı 17 bine iner!

Bodrum Söz/ Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın yerel seçime yönelik sorularını yanıtladı. Binali Yıldırım ile arasında 18 binden fazla oy farkı olduğunu belirten İmamoğlu, "Bize de rakibimize de oy çıkıyor. En kötü senaryoda bile 17 bine iner fark" dedi.

"Kaybetmeyi bilmiyorlar. Kaybetmeyi bilseler başka davranırlar. 25 yıldır bu kenti yönetiyorlar. Böyle davranmalarını çok anormal karşılamıyorum ama normal davranan insanlara daha ihtiyaç var. Seçim bitmiş, neyin iddiasındasınız? Nereye kadar? Hafta başına kadar sürer bu süreç.İmamoğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"BELEDİYELERİ DE KAYBEDERLER"

Bir yandan sokaktaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaş tavrı ile çok daha önde. Ben yine tavsiyede bulunayım AK Parti'ye. Kendilerini yenilensinler, neden kaybettiklerini düşünsünler. Yoksa diğer belediyeleri de kaybederler"

"GEÇERSİZ OYLARIN YÜZDE 38'İ BİTTİ"

Gece yarısı Twitter adresinde oy farkına ilişkin paylaşım yapan İmamoğlu, oy farkının 18 bin 233 olduğunu belirtti.

 

İstanbul'daki geçersiz oyların 38'inin sayımı bitti. Son durum aşağıdaki gibidir;

 
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: İmamoğlu:, En, kötü, senaryoda, oy, farkı, 17, bine, iner!,
Yorumlar
Haber Yazılımı