Haber Detayı
10 Ocak 2023 - Salı 12:19
 
Kamer Genç, Bodrum’da Anıldı
2016 yılında yaşamını yitiren siyasetçi Kamer Genç, 7. Ölüm yıldönümü dolayısıyla Bodrum’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.
BODRUM Haberi
Kamer Genç, Bodrum’da Anıldı

Bodrum Söz/ Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı(TÜLOV) Bodrum Temsilciliği tarafından Herodot Kültür Merkezi’nde yapılan anma etkinliğine CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir ve çeşitli STK temsilcilerinin de aralarında olduğu davetliler katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşekkür ve destek mesajı gönderdiği program öncesi Göçebe Türküler grubu, Anadolu’nun yedi bölgesinden söylediği Türkü ve şarkılarla etkinliğe Renk kattı. Toplantıda yapılan konuşmalar ve gösterilen videolarla TÜLOV’un çalışmaları ve amacı hakkında bilgi verildi. Ardından Av. Remzi Kazmaz’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği “Kamer Genç, Halkın Vekili” belgeseli izlendi. Anma toplantısında Bülent Çatalkaya ve arkadaşları, Kamer Genç’in sevdiği Türküleri seslendirdi. 

 

4 saat kesintisiz şekilde süren programla ilgili konuşan Bodrum TÜLOV Başkanı Av. Remzi Kazmaz "Kamer Genç halkı ve ülkesi için siyaset yapan Cumhuriyet ve laiklik konusunda ödün vermeyen cesur söylemleriyle gerçekleri anlatan biriydi. O Halkın vekili idi. Cumhuriyet’in fırsat tanıdığı bu köy çocuğu bayrağına vatanına bağlı iyi bir aile babasıydı. Hayatını ve mücadelesini anlatan filmini hazırlarken çok zorlandım. Tanıdığım en renkli ve aykırı biri olan Kamer Genç’e film bittiğinde bende hayranlığımı gizleyemedim, onun ilkelerini ve mücadelesini kendine örnek aldım." dedi.

Remzi Kazmaz, konuşmasının devamında "Bu film yapımında beni en çok zorlayan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile çektiğim sahneler oldu. Ayrıca Sayın Özgür Özel ve Sayın Veli Ağbaba’nın Kamer Genç ile ilgili söylemleri ve kamera karşısında rahat performansları filme kalite ve renk kattı. Kamer Genç bütün TÜLOV temsilciliklerine anılacak yad edilecek, mücadelesi özellikle gençlere anlatılacak. Ocak ayı içinde Muğla’da Sayın Osman Gürün ile Kamer Genç anması için bir etkinlik yapacağız. Ayrıca Ankara’da TÜLOV yöneticileri Sayın Veli Ağbaba ve Sayın Özgür Özel tarafından Çankaya Belediyesi salonunda 17 Ocak’ta bir anma ve film gösteri yapacağız. Son olarak da 22 Ocak’ta Tunceli’de köyündeki mezarı başında her yıl olduğu gibi bu yıl da sevenleriyle ailesi ve yakın akrabaları ile CHP il ve İlçe teşkilatlarında katılacağı kalabalık bir toplulukla anacağız.” diye konuştu. 

TÜLOV Genel Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir de herkesi TÜLOV’a gönüllü olmaya ve destekleye çağırarak “Bizim herkese ihtiyacımız var.” dedi.

KentTV

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kamer, Genç,, Bodrum’da, Anıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı