Haber Detayı
15 Ocak 2026 - Perşembe 18:11
 
KESK Üyeleri Bodrum’da İş Bıraktı
Bodrum’da KESK üyesi sendikalar ve Belediye İş Sen üyeleri bir günlük iş bıraktı. Belediye Meydanı’nda yapılan açıklamada ek zam ve iyileştirme talepleri sıralandı.
BODRUM Haberi
KESK Üyeleri Bodrum’da İş Bıraktı

Bodrum Söz/ Muğla’nın Bodrum ilçesinde KESK’e bağlı Eğitim Sen ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sen üyeleri ve Belediye İş Sen üyeleri, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Bodrum Belediye Meydanı’nda basın açıklaması düzenleyen emekçiler, “Kuru Ekmek Zammına Hayır – Sefalet Ücretini Kabul Etmiyoruz – Ek Zam İstiyoruz” yazılı pankart açtı.

 
 

Eylemde “Çetelere Değil Emekçiye Bütçe” ve “Sefalete Teslim Olmayacağız” sloganları atıldı.

Ortak Açıklamayı Şükriye Akengin Okudu

Meydanda yapılan ortak basın açıklamasını Şükriye Akengin okudu. Akengin, geçim koşullarının her geçen gün ağırlaştığını belirterek kamu emekçilerinin “yoksulluğa mahkum edilmek istendiğini” söyledi.

Akengin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bizleri biat eden modern kölelere dönüştürmeye çalışıyorlar. Bir avuç azınlığın lehine olan bu tabloyu biz yaratmadık. Biz kapıkulu değiliz. Biz kamu emekçisiyiz. Tüm baskılara karşı emeğimizin ve irademizin değersizleştirilmesine dur demenin zamanıdır.”

“Ek Zam İstiyoruz” Talepleri Sıralandı

Basın açıklamasında, kamu emekçilerinin ekonomik kayıplarının telafi edilmesi gerektiği vurgulanarak şu talepler dile getirildi:

  • Maaşlara Ocak ayından itibaren ek yüzde 20 artış yapılması

  • İlave seyyanen ödemenin taban maaşlara yansıtılması

  • Verilen sözlerin yerine getirilmesi

  • Tüm kamu emekçilerine 3600 ek gösterge uygulanması

  • İlave seyyanen ödeme tutarının mevcut emekli aylıklarına eklenmesi

  • Mülakatın kaldırılması

Akengin, “İşçisinden emeklisine, asgari ücretlisinden gencine, kadınına kadar tüm kesimleri insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek için omuz omuza vermeye davet ediyoruz” dedi.

Eylem Halayla Sonlandı

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar halay çekerek meydandan ayrıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KESK, Üyeleri, Bodrum’da, İş, Bıraktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı