Haber Detayı
13 Aralık 2018 - Perşembe 11:36
 
Kocadon, yol ayrımında!
CHP ve İyi Partinin ittifakı kesinleşti. İyi Parti Muğla Büyükşehir Belediyesinde CHP'nin adayı Osman Gürün'ü destekleyeceği netleşti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un yeniden CHP'den Bodrum Belediye Başkan adayı olması için yapılan çabalar ise sonuç vermedi. Kocadon'un, MHP'den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözle bakılıyor.
BELEDİYELER Haberi
Kocadon, yol ayrımında!

Bodrum Söz/ Muğla ve Bodrum'da gözler CHP'li Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a çevrilmiş durumda.

CHP'den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Kocadon'un, CHP'li Muğla Milletvekilleri tarafından istenmemesi artık siyasi kulislerde açık açık konuşulmaya başlandı. Kendisini çok iyi pazarlayan ve kamuoyunda alğı oluşturan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP genel merkezini korkutan isim oldu. Son günlerde Başkan Kocadon'un MHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı ve MHP genel merkeziyle görüşmelere başladığı yönündeki söylentiler CHP Genel Merkezinde büyük rahatsızlığa neden oldu.

Bu gelişmeler üzerine harekete geçen CHP Genel Merkezi Başkan Kocadon'a yeniden Bodrum'dan aday olması için teklif götürdüğü, bu teklifin ise Kocadon tarafından ret edildiği belirlendi. CHP Genel Merkezine yakın kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ikna çabaları düne kadar devam etti. Dün akşam geç saatlerde CHP ve İyi partinin ittifaklarını resmen açıklamaları, CHP'de rahatlamaya neden oldu. Muğla ve Bodrum'da güçlü olan İyi partinin Muğla Büyükşehir Belediyesinde CHP'yi desteleyecek olması, CHP'nin elini güçlendirdi.

İyi Partinin Bodrum'da Belediye Başkan adayı çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olurken, CHP'nin Bodrum Belediye Başkan adayının ise kimin olacağı belirsizliğini koruyor. CHP'nin Bodrum Belediye Başkan adayını ayın 15'i veya 16'sında açıklaması bekleniyor

KOCADON İLÇELERDEN DESTEK İSTEDİ

CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı edilmeyen Mehmet Kocadon ise boş durmuyor. Muğla'da tüm ilçelere giderek, CHP ilçe teşkilatlarıyla görüşen Mehmet Kocadon'un, CHP'li teşkilatlara nasıl mağdur edildiğini ve bu nedenle MHP'den büyükşehir belediye Başkan adayı olacağını ilettiği ileri sürüldü. MHP ile yakın temaslarını sürdüren Kocadon'un, bugün veya birkaç gün içerisinde MHP'den Muğla Büyükşehir belediye Başkan adayı gösterileceği ve AK Partinin de MHP'nin adayını destekleyeceği siyasi kulislerde konuşuluyor.

Haber/Yorum: Recep Kapucu

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kocadon,, yol, ayrımında!,
Yorumlar
Haber Yazılımı