Haber Detayı
12 Nisan 2020 - Pazar 19:41
 
Koronavirüs durduruldu!
Yeni tip koronavirüsün karmaşık yapısı çözüldü. Tıp dünyasının sayılı isimlerinden olan Türk doktor Prof. Dr. Derya Unutmaz, müjdeli haberi "Virüsü durduran potansiyel ilaçlar bulundu" sözleriyle açıkladı.
YAŞAM Haberi
Koronavirüs durduruldu!

Bodrum Söz/ ABD Connecticut’taki Jackson Laboratuvarı'da İmmünoloji uzmanı olarak görev yapan ve bilim dünyasının saygın isimlerden olan Türk Prof. Dr. Derya Unutmaz, yeni tip koronavirüs salgınına karşı yapılan çalışmalarda önemli aşamaların kaydedildiğini belirtti.

"POTANSİYEL İLAÇLAR BULUNDU"

Twitter hesabından açıklama yapan Prof. Unutmaz; 'Virüsün yapısını anlamakta ve yeni ilaçların geliştirilmesi yönünde çok önemli ilerlemelere devam ediliyor. En iyi bilim dergilerinden Nature da çıkan bir yayında, virüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinesi (protease) çözüldü ve durduran potansiyel ilaçlar bulundu' ifadelerini kullandı.

İLAÇLARIN TEST EDİLMESİ İÇİN BELLİ BİR ZAMANA DAHA İHTİYAÇ VAR

İlaçların hastalar üstünde test edilmesi gerektiğini de belirten Derya Unutmaz, "Tabii bu çok iyi haber, yalnız hep dediğim gibi bu potansiyel ilaçların hastalar üstünde test edilmesi gerekiyor, maalesef en fazla zamanı da bu süreç alıyor. Bunun için önümüzde hala aylar var ama kesin tedavilerin geliştirilmesi konusundaki ümitlerimiz gittikçe artıyor!" ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon hastalıkları, kronik hastalıklar ve yaşlanma sırasındaki hastalıklara karşı bağışıklık tepkileri üzerine çalışmalar yürüten ve özellikle immünoloji (bağışıklık sistemi) konusundaki çığır açan çalışmalarıyla dünyanın sayılı isimlerinden biri olarak gösterilen Türk bilim insanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, ABD Connecticut’taki 1600 kişinin çalıştığı Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak görev yapıyor. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Koronavirüs, durduruldu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı