Haber Detayı
02 Nisan 2024 - Salı 13:31
 
Kredi kartı borcu olanlara çok kötü haber!
Milyonlarca kredi kartı kullanan vatandaşı bekleyen kötü sürprizin detaylarını sizler için araştırdık. Uzman isimlerden kritik açıklama geldi. Ayrıntılar haberimizde…
- Haberi
Kredi kartı borcu olanlara çok kötü haber!

Bodrum Söz/ Kredi kartı borcu olanlar için geri sayım başladı, keza yeni düzenlemeler kullanıcıları zorda bırakacak.

1 Nisan kredi kartı kullanıcıları için oldukça kritik bir tarih. Elbette bunun birden fazla nedeni mevcut.

Günümüzde kredi kartı olmayan insan sayısı yok denecek kadar azdır. Neredeyse her yetişkin cebinde 2 – 3 farklı bankanın kredi kartını taşıyor.

Son yayınlanan rakamlar ise kredi kartı borcu olanlar için tehlikeye işaret ediyor. Çünkü pek çok kişi kredi kartı borcunu döndürmekte zorlanıyor.

Hatta yayınlanan istatistiklerde, kredi kartı kullananların büyük bir bölümünün sadece kartın asgari ücretini ödeyebildikleri de göz çarpıyor.
 

Seçimlerden sonra Bakan Mehmet Şimşek’in hedefinde ise kredi kartı borçları olacak. Bu noktada ilk adım kredi kartı verilmesinin zorlaştırılması ve kullanımının azaltılması olacak.

Eğitim ve sağlık harcamaları haricinde kredi kartına 0 vade ile taksitlendirme kaldırılacak.

Burada şu dikkatlerden kaçmamalı. Vade farkını ödeyerek yine taksitlendirme yapabilirsiniz. Fakat bu seferde 3 lira olan ürünü 5 liraya almış olacaksınız. Peki hepsi bu kadar mı? Tabi ki değil.

Kredi kartı kullanımını sınırlandırmak ve borçların ödenmesi için azami ödeme tutarında artırıma gidilecek.

Hali hazırda limiti 40.000 TL olan kartların asgari ödemesi yüzde 40 olarak alınıyor. İşte bu durum genele yayılacak.
 

Yani asgari ödeme tutarı borç tutarının yüzde 40’ı olarak belirlenecek. Örneğin 10.000 TL’lik harcama yaptıysanız 4.000 TL’lik bir asgari ödemeniz olacak.  

Ödenmeyen kısımlar için de büyük oranlarda faizler söz konusu olacak. Böylece kullanıcıların kredi kartından uzaklaşması ve harcamaların kısıtlamaya gitmesi bekleniyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kredi, kartı, borcu, olanlara, çok, kötü, haber!,
Yorumlar
Haber Yazılımı