Haber Detayı
17 Mayıs 2021 - Pazartesi 20:08
 
KURUMAYA BAŞLAYAN GÖLETLERE SU
Bodrum’un kırsal bölgelerinde bulunan ve kurumaya başlayan göletlere Bodrum Belediyesi ekiplerince su takviyesi yapılıyor.
BELEDİYELER Haberi
KURUMAYA BAŞLAYAN GÖLETLERE SU

Bodrum Söz/ Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla 2019 yılında başlatılan göletlere su takviyesi çalışmalarına, bu sezonda devam ediliyor. Ekipler, Mayıs ayı başında başladıkları çalışmalar kapsamında 9 gölete 33 ton su takviyesi gerçekleştirdi.
 
Yaban hayattaki canlılar ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşların kullandığı Mumcular, Yeniköy, Kumköy, Kızılağaç ve Çiftlik Mahallelerinde bulunan göletlerdeki su seviyesinin aşırı sıcaklardan dolayı azalmasıyla Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi tarafından başlatılan su takviyesi çalışmaları yaz sonuna kadar belirli periyotlarla devam edecek.
 
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bölge şefi olarak görev yapan Halil Kandiş yaptıkları çalışma hakkında, “Bu göletlerimiz eski insanlarımız, atalarımız tarafından çapa ve küreklerle hayvancılığın bol olduğu yıllarda su ihtiyacını karşılamak için kazılmış. Bölgemizde otuza yakın bu şekilde göletlerimiz mevcut. Belediye olarak her yıl Mayıs ayında başlayarak Eylül ayına kadar, dil ağzı söylemez dağlarda yaşayan yabani hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir hizmet veriyoruz. Hayvanlar yemek ihtiyaçlarını bir şekilde karşılıyorlar ama su ihtiyacı çok önemli. Burada da biz devreye giriyoruz belediye olarak. Her yıl böyle bir hizmeti yapıyoruz. Mutluyuz, hayvanlara hizmet ediyoruz. Yollardan geçerken bazı hayvanların bu göletlerden su içtiğini görüyoruz. Mutlu oluyoruz, hayvanlar mutlu oluyor, çok güzel bir duygu.” İfadelerini kullandı.
Kaynak: Editör:
Etiketler: KURUMAYA, BAŞLAYAN, GÖLETLERE, SU,
Yorumlar
Haber Yazılımı