Haber Detayı
12 Aralık 2018 - Çarşamba 13:34
 
MEHMET KOCADON GİTTİ GİDİYOR!
Özcan Özgür Hamle Gazetesinde yazdı... MEHMET KOCADON GİTTİ GİDİYOR!
BELEDİYELER Haberi
MEHMET KOCADON GİTTİ GİDİYOR!

Bodrum Söz/ İşte o yazı...

CHP‘nin Muğla Büyükşehir Adayı artık Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün.

Tebrikleri kabul ediyor. Aday adaylarından Prof. Dr. Nurettin Demir‘i gören duyan yok.

24 Haziran Genel Seçimleri‘nde sıralamaya giremeyince, Kurucu Dekanı olduğu MSKÜ Muğla Tıp Fakültesi‘ndeki kadrosuna geri dönmüştü. Sanıyorum yine öyle yapacaktır.

Oral Karakaya da sosyal medya hesabından veda ve teşekkür mesajı yayınladı. Karakaya mesajında şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi başkan adaylarımızı açıklamıştır. Adaylarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığım sürecinde bana destek veren ‘değişim grubu’ adını verdiğimiz siyasi çalışma grubumuza, proje ve iletişim çalışmalarımızı yürüten teknik ekibimize, örgütlerimize, delege ve üyelerimize, diğer partilere mensup olup da bana destek veren hemşerilerime, eşime, oğluma, akrabalarıma, dostlarıma teşekkür ediyorum. Kısa süre içinde, beklenenin çok üzerinde bir destek ve sempati ile beni kucaklayan tüm Muğla halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hoşçakalın.

xx           xx           xx

Oral Karakaya‘nın ekibinin adının “Değişim Grubu” olduğunu pek çok insan Karakaya‘nın bu son paylaşımından öğrenmiş olabilir. Büyükşehir Adayı olamadı, ama sanırım farklı bir deneyim sahibi olmuştur. Siyasete tamam mı diyecek, devam mı diyecek bilmiyoruz.

Bir basın toplantısı da yapmadı.

Siyasete devam edecek olsa, bunu yapardı. Sanki geldiği gibi gitti…

Eğer devam ederse, ‘değişim grubu’ adını verdikler siyasi çalışma grubunun, proje ve iletişim çalışmalarını yürüten teknik ekiple kesinlikle çalışmamasını tavsiye ederim.

Kendisini geçte olsa biz de tanıyıp sevmiştik.

Popülizmden, ayak oyunlarından uzak, Muğla’ya fazla çap ve kalibrede biri olduğunu da üzülerek görmüştük.

Biz de hoşçakalın diyoruz. Yolunuz açık olsun…

xx           xx           xx

CHP‘nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylarından Mehmet Kocadon adeta “Ben bitti demeden bitmez” dercesine ekibiyle ilçeleri dolaşmaya, CHP İlçe Başkanlıklarıyla Belediye Başkanlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

En son geçen hafta Ortaca ve Dalaman ilçelerindeydi.

Bugün nerelerde bilmiyoruz. Bildiğimiz, bu gezilerini tamamladığında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu‘na bir rapor sunacağı.

Herkes o raporu ve Başkan Kocadon’un bundan sonraki yol haritasını merak ediyor.

Bilmiyoruz…

Anlayabilen varsa, Ortaca‘dan ipuçları verelim.

Kocadon, orada Muğla‘nın, Muğlalıların “Değişim istediklerini” söylemiş…

Orada, “Kesinlikle Bodrum adayı değilim” de demiş.

Ama ardından da “Ben burada ilçeleri gezerken, onlar Ankara’da parti önünde kamp kurdu.” diye şikayet edenKocadon, bu seçimin partiler arasında değil, adaylar arasında geçeceğine dikkat çekmiş…

Anlayabildiniz mi?

xx           xx           xx

Bütün ilçelerde CHP İlçe Başkanlığı ile birlikte Belediye Başkanlığı‘nı ve o ilçedeki muhtarları, Ziraat OdasıEsnaf OdasıŞoförler Odası gibi meslek odaları ile STK’ları da ziyaret eden Başkan KocadonOrtaca‘da yaptığı basın açıklamasında, Muğla halkının mutlak değişim istediğinin altını çizerek şöyle demiş:

Şunu açık ve net söylüyorum, bugüne kadar yaptığım çalışmalarda Muğla halkının bir değişim istediğini gördüm. Bu değişimin önünde durmak çok zordur. Yerel yönetimlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin neler söylediklerini genel merkeze ileteceğiz. Partililerimizin, Belediyelerimizin ne beklediğini, sivil toplum örgütlerimizin taleplerinin ne olduğunu genel merkezimize ileteceğim. Muğla’da seçimde nasıl bir atmosfer var, nasıl çalışılması ve neler yapılması gerektiğini anlatacağım. Dosyalarımızı hazırlayalım sonra vicdanen rahatsız hissetmeyelim. Umarım ki bu götüreceğim raporlar dikkate alınır ve aday arkadaşlarımız o yönde çalışma yaparlar.

Kocadon ardından da, “… O yüzden adayın belirlenmesinde çok dikkat edilmesi lazım. Tabii bende isterdim aday gösterilmek. Ancak partimiz bu yönde karar verdi. Partimize hayırlı olsun. Bu esnada tecrübelerimizden faydalanılmak istenirse, bizde seve seve yaparız.” diye kaydetmiş…

Buyrun buradan yakın… Kocadon aslında CHP Genel Merkezi‘ne mesaj gönderiyor olmalı.

CHP Genel Merkezi bu mesajı görür mü, görse ne olur?

KocadonOrtaca‘dan Ankara‘ya mesajlarına biraz da sitem dolu şu ifadeleri eklemiş:

Ben Ankara’ya Genel Başkandan izin almaya gittim ve çalışmalara başladım. Ama ne kadar ilginç bir şeyse 4 milletvekilimizin hiç biri beni aramadı. Bir şey yapabilirmiyiz, bir gün Genel Başkana götürelim bile demediler. Genel Merkez’in önüne kamplar kuruldu, Ankara’da yerli turizm patladı. Biz burada ilçe ilçe gezerken, herkes Ankara’daydı.

Sanki burada da seçmene mesajlar var gibi…

xx           xx           xx

Bodrum adaylığı ile ilgili sorulara yanıt verirken “Büyükşehir” için “devam” ettiğini hissettiren Kocadon “Neden geleyim o zaman Ortaca’ya, Dalaman’a. Bodrum’da çalışıyor olurdum. Ben şu an Bodrum Belediye Başkanıyım, ama Bodrum’a aday olmayı düşünmüyorum. Bunu her yerde de söyledim” diyerek, marka isimlere sahip çıkılması gereğine de işaret etmiş;

İyi bir yerel yönetici hiçbir zaman yaptığı yol ve kaldırımla övünmez. İyi bir yerel yönetici yaşadığı bölgenin ekonomisine ne katkı sağladığı, bunun yanında toplumun huzurlu ve mutluluğu kadar başarılıdır. Yoksa yol, kaldırım yapılması gerekendir. Yaptım zaten. Eğitimin, sporun, kültürün, neresindeyiz, kaç tane uluslararası etkinliğimiz var ve dünya bizi ne kadar tanıyor. Yöneticinin en büyük görevi budur. Bölgemde insanlar beni çok sever. İnsana odaklı yapılan her yatırım size geri döner. Bizim partimizde şu anda en büyük eksiklik yükselen değerleri aşağıya çekmek. Özellikle Genel Merkezimizin yöresine mal olmuş, marka olmuş isimlere sahip çıkması lazım. Çünkü o isimler Anadoludan takip ediliyor. Bugün Mehmet Kocadon kolay yetişmedi. Beni tüm Anadolu, İstanbul, Ankara bilir. Bodrum’un en büyük özelliği, Anadolu halkının Bodrum’a çok büyük merakı var. Onun için partim beni her türlü kullanabilir. Anadolu’nun her noktasında görev alabilirim. Genel Merkeze de söyledim, verin bana görev çalışayım.

Kocadon bu ifadeleriyle de bana biraz “Siz kıymet bilmeseniz de kıymet bilen çıkar” der gibi geldi…

xx           xx           xx

Açıklamalarında “Çalışmalarımdan asla vaz geçmeyeceğim, sonuna kadar mücadele edeceğim. Zaman çabuk gelir geçer.” diyen Başkan Kocadon, aday gösterilmemesinde etkisi oldu mu bilmiyoruz, Bodrum‘da ardı ardına yaşanan sel felaketlerine de değinmiş.

2018’de Avrupa’nın en medeni ve en büyük turizm şehirlerinde sel felaketleri yaşandı. Ama medyaları hiçbir zaman bunları ön plana çıkartmazlar. Çünkü oralar o ülkenin ekonomik gücüdür. Bodrum’un ülke ekonomisine katkısı 2 milyar dolar. Ama biz kendimizi karalamaktan geri durmuyoruz. Bu kadar kendimizi yerden yere vurdurmamamız lazım.” diye sitem eden Kocadon şöyle anlatmış:

O görüntülerin tamamı Bodrum Belediyesi’nin yol için kazdığı yerlerdir. Aydem’in, Telekom’un, bizim çalışmamız var diyoruz, ama bunu hiç yazmıyorlar. Sanki Bodrum’u sel alıp gitmiş gibi yazıyorlar. Biz orada hayatı 2 saatte normal akışına döndürdük. Ama bunu hiç anlatamadık. Bütün olay CHP’li Belediyeleri sel alıyor. Birazda kendimizden kaynaklanan hatalar var. Arabaları dere içine park etmeyin diyoruz, ama inatla park ediyoruz. Nice’in altyapısı yok mu, ama doğa bazen öyle bir yağmur ve deprem yapıyor ki bunların önüne geçemiyoruz. Tesellimiz değil, ama Nice’de 18 kişi öldü selde. Bodrum’da metrekareye 220 kg. düştü can kaybı yok. Yani Bodrum’un battığı bittiği yok. 2 dere kenarının etrafında olan bir olay. Büyükşehir Yasası ile o yerlerin benimle hiç alakası yok. Ama ben bütün sorumluluğu üzerime aldım. Oradaki binalar çok eski, benim altına imza attığım bir tane inşaat yok. Hükümetimizin de el atması lazım, ama maalesef CHP’li Belediye var diye yapılmıyor.

Bakalım Kocadon siyasi sel mi yaratacak, siyasi sele mi kapılacak…

—————————————-                                                                                      —————————————-

GÜNÜN SÖZÜİki satırlık adamları musallat ettik ömrümüze, bundandır böyle dibe vuruşumuz.. (Alıntı)

ÇİVİ

Arkadaşım, “Ali Koç gelirken ‘Güneşli günler göreceğiz’ derken sanırım seneye maçları gündüz oynayacağız demek istemiş..” dedi. Aklıma bizim CHP’de de öyle diyenler olduğu geldi.

Beni Bi Gülmek Aldı: )))))

Kaynak: Editör:
Etiketler: MEHMET, KOCADON, GİTTİ, GİDİYOR!,
Yorumlar
Haber Yazılımı