Haber Detayı
16 Ocak 2023 - Pazartesi 11:26
 
Mehmet Şimşek'ten ''geri dönmüyorum, dönmem'' açıklaması!
AK Parti iktidarının eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "2023'te Nurettin Nebati'nin yerine mi geliyor" iddialarına dikkat çeken yanıt: Büyük tsunami geliyor. Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz"
- Haberi
Mehmet Şimşek'ten ''geri dönmüyorum, dönmem'' açıklaması!

Bodrum Söz/ Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte katıldığı açılış töreni nedeniyle hakkında "2023 seçimleriyle geri dönüyor. Nureddin Nebati'nin yerine o gelecek" iddiaları çıkan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu iddialara dikkat çeken ifadelerle yanıt verdi.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Şimşek "Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz" dedi.

Ekonomideki son tabloyu da yorumlayan Mehmet Şimşek çarpıcı ifadeler kullandı:

"Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil. Sürekli para basılıyor, halen de basılacak gibi görünüyor. Böyle enflasyon mu düşer? BİM'e, A-101‘e baskı yapmakla, ‘Fiyatları indirin, zam yapmayın' demekle enflasyon düşmez. Bildiğim bir marketin kar marjı sadece yüzde 4. Nereye kadar ‘Zam yapmayın' diyebilirsiniz"

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mehmet, Şimşek'ten, ''geri, dönmüyorum,, dönmem'', açıklaması!,
Yorumlar
Haber Yazılımı