Haber Detayı
03 Temmuz 2019 - Çarşamba 10:33
 
Memur ve emekli maaş zam oranları belli oldu
Son dakika haberine göre, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla milyonlarca devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin alacağı zam oranları da belli oldu. Tüketici fiyatları Haziran'da aylık bazda yüzde 0.03 artarken yıllık artış yüzde 15.72 oldu. Buna bağlı olarak SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına temmuz ayında yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ise yüzde 6 oranında artırılacak.
GENEL Haberi
Memur ve emekli maaş zam oranları belli oldu

Bodrum Söz/ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatları Haziran'da aylık bazda yüzde 0.03 artarken yıllık artış yüzde 15.72 oldu. Buna bağlı olarak SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına temmuz ayında yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ise yüzde 6 oranında artırılacak.


Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için, temmuzda yüzde 5 zam verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacak.

ZAMLI MAAŞLAR 15 TEMMUZ'DA ALINACAK

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor

Kaynak: Editör:
Etiketler: Memur, ve, emekli, maaş, zam, oranları, belli, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı