Haber Detayı
27 Ekim 2022 - Perşembe 10:47
 
MEYDANLARDA CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANACAK
Bodrum Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yılını meydanlarda coşkuyla kutlanmak için bir dizi program hazırladı.
- Haberi
MEYDANLARDA CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANACAK

Bodrum Söz/ 28 Ekim günü öğlen saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Büstüne çelenk sunumuyla kutlama programı resmi olarak başlayacak. Aynı gün Kumbahçe Plajı’nda Bodrum Belediyesi Mahfel Kafe önünde Bodrum Belediyesi destekleriyle 16. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası/Arena Aquakids Yüzme Etkinliği startı verilecek. 

29 Ekim sabahı saat 10.00’da ise Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni gerçekleştirilecek. 

İKİ MEYDANDA İKİ KONSER

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile Bodrum Belediye Meydanı’nda ve Turgutreis Atatürk Meydanı’nda halk konserleri düzenlenecek. Saatler 19.23’ü gösterdiğinde fener alayı ile başlayacak olan etkinliklerde Bodrum Belediye Meydanı’nda, Hakan Doğanay’ın sunumuyla Ferhat Livaneli Orkestrası sahne alacak. Belediye Meydanı’ndaki konser programı içinde yer alacak bazı sürprizler ise kutlama coşkusuna heyecan katacak. 

Turgutreis Mahallesi’nde fener alayı sonrası gerçekleştirilecek olan konserde ise Grup Gripin sahne alacak.      

GARAOVA TARIM PARKTA SANAT FESTİVALİ

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ev sahipliğinde, Terapi Yaşam Sanat Atölyesi destekleriyle 29-30 Ekim günlerinde, “Cumhuriyet Bayramı Kollektif Sanat Festivali” düzenlenecek. İki gün boyunca saat 11.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında, tiyatro gösterisi, fotoğraf sergisi, kukla gösterisi, Yazar Şebnem Pişkin imza etkinliği, terapötik sanat etkinliği ve daha birçok etkinliğin yanı sıra yerel üreticilerin stantlarının yer alacağı festival, Pınarlıbelen Mahallesi Etrim Mevkii’ndeki Garaova Tarım Park’ta düzenlenecek.

SEVGİ İLE KALBİMİZE İŞLEDİK

Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Bodrum Belediyesi destekleri ile Bodrum Kent Konseyi Karia Kültür Mirası Çalışma Grubu öncülüğünde “Sevgi ile Kalbimize İşledik” sergisi açılacak. 29 Ekim günü saat 17.00’de Belediye Hakan Aykan Kültür Merkezi’nde açılacak nakış sergisinde görücüye çıkacak olan eserlerin sahibi ise Fatma Dedekargınoğlu.  
 
BAŞKAN ARAS’TAN ETKİNLİKLERE DAVET

“Demokratik, sosyal, laik, hukuk devletinin karşılığı; Türkiye Cumhuriyeti'dir.” diyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Cumhuriyet; barıştan, kardeşlikten, sevgiden, dostluktan, huzurdan, refahtan yanadır. Cumhuriyet; alın teridir, emektir. Ulusal mücadelenin, direnişin, savaşın yükünü üstlenen, çilesini çeken askerlerimizin, halkımızın zaferidir. ‘Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz' diyen Ulu Önder’imizin gösterdiği yolda Cumhuriyet’imize sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz.” şeklinde konuşan Başkan Aras, vatandaşları etkinliklere davet etti. 
Kaynak: Editör:
Etiketler: MEYDANLARDA, CUMHURİYET, COŞKUSU, YAŞANACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı