Haber Detayı
04 Mayıs 2020 - Pazartesi 12:37
 
Muğla'da kaçak yapıların yıkımı tamamlandı
Aralarında lüks otel ve villa projelerinin de olduğu 499 yapının yıkımı sona erdi.
GENEL Haberi
Muğla'da kaçak yapıların yıkımı tamamlandı

Bodrum Söz/ Geçen yıl ağustos ayında Muğla'da başlatılan kaçak yapılarla mücadelede, önemli yol katedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 Ağustos’ta Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyıları dolaşmış ve imara aykırı yapıların yıkılacağını açıklamıştı.

499 YAPI YIKILDI

Yüzlerce imar denetçisinin çalışmalarıyla, Muğla genelinde 499 yapının yıkımı tamamlandı. İl genelinde İmar Barışı'na usulsüz başvuran 1500 yapının da yapı kayıt belgesinin iptal edildiği açıklandı. Bodrum kıyılarında 18 ayrı otel projesinin ve plaj işletmesinin imara ve ruhsata aykırılıklar taşıyan ünitelerinin de yıkımı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, sadece Bodrum değil Muğla’nın diğer ilçeleri MarmarisFethiyeDatça, Milas, KöyceğizOrtaca, Dalaman ve Ula kıyılarında da imara aykırı, denizin, tabiatın doğal güzelliğini bozan yapıların da yıkıldığını dile getirdi ve, “İlçeleriyle birlikte Muğla’da 499 yapının yıkımı tamamlandı. ” dedi.

Bodrum'da kaçak yapıların yıkımı ViDEO ARŞiV

"MÜCADELEMİZİ BELEDİYELERLE SÜRDÜRECEĞİZ"

Koruma çalışmalarıyla ilgili Hürriyet'e bilgi veren Bakan Kurum, “Yerel yönetimlerimizden beklentimiz, imara aykırı yapılarla ilgili gerekli idari işlemi kararlılıkla yapmaları. Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz. Doğal güzelliklerimizi geleceğe en güzel haliyle bırakacağız. Bunun için ne gerekiyorsa bir adım geriye atmadan, en ufak bir taviz vermeden hareket ederek çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Muğla'da, kaçak, yapıların, yıkımı, tamamlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı