Haber Detayı
22 Aralık 2019 - Pazar 10:12
 
ÖDP, yeni bir başlangıç için bir arada
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), yaklaşık 5 ayı bulan tartışma sürecinin ardından bugün 8. Olağanüstü Kongre’si için toplanıyor. Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Konferans Salonu’nda gerçekleşecek kongre, saat 14.00’te başlayacak.
SİYASET Haberi
ÖDP, yeni bir başlangıç için bir arada

Bodrum Söz/ Parti Meclisi’nin (PM) “Yeni bir başlangıcı birlikte örgütlemek için ülkemizin emekten, özgürlükten, bağımsızlıktan, laiklikten, eşitlikten, soldan, devrim ve sosyalizmden yana herkesi birlikte yürümeye davet ediyoruz” açıklaması yaptığı Kongre’nin gündeminde isim değişikliği de yer alırken, önümüzdeki döneme ilişkin bir çağrı yapılması da bekleniyor.

ÖDP PM’nin “Umut olacak seçenek için” başlığı ile 1 Aralık’ta duyurduğu PM sonuç bildirisinde, “23 yılı bulan mücadele tarihimizde, ülkenin içinden geçtiği her kritik eşikte üstlendiğimiz sorumluluklarla izlediğimiz doğru devrimci siyasetlerin birikimi bugün yeni sorumluluklar için bizi cesaretli kılıyor. Bu güçle şimdi 21.yüzyılda sosyalizmin yeni bir tarihsel dönemini örgütleme ve ülkemizde siyasal İslamcı karanlık altında büyüyen bu adaletsiz düzeni değiştirmek için bir kez daha sorumluluk alıyoruz” ifadeleri yer almıştı.

Türkiye’nin içine sürüklendiği çürüme ve kriz ortamında halka umut verecek bir seçeneği yaratmanın öneminin vurgulandığı metinde, muhalefet bloğunun yerel seçimlerde görece bir güç kazanmış olsa da siyasal İslamcı rejime karşı bir seçenek oluşturmaktan uzak olduğu belirtilmişti. “Rejimin tadil edilmesine dayanan sağ siyasetlere yüzünü dönen muhalefetin alternatif ortaya koyamadığı koşullarda ülkemiz topyekün bir çürümeye sürükleniyor” denilen açıklamada, “Türkiye’yi bu cendereden çıkartabilmek ve emekçi halkın başına bin birli türlü çorap örmüş bu zalim iktidarı yenebilmek için emekçi halka umut verebilecek bir seçeneğin güçlü bir biçimde ortaya konulmasına ihtiyaç var” ifadelerine yer verilmişti.Birgün

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÖDP,, yeni, bir, başlangıç, için, bir, arada,
Yorumlar
Haber Yazılımı