Haber Detayı
30 Mart 2021 - Salı 10:36
 
Ramazan ayında toplu iftar ve sahurlar yasaklandı
Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayıyla ilgili yeni tedbir kararlarını da açıkladı. Buna göre; Ramazan ayında toplu iftar ve sahurlar pandemi kapsamında yasaklandı. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak.
ASAYİŞ Haberi
Ramazan ayında toplu iftar ve sahurlar yasaklandı

Bodrum Söz/ Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak" ifadelerini kullandı.

"KAFE VE RESTORANLARA BAZI KATKILAR SAĞLAYACAĞIZ"

Ayrıca Erdoğan, "Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ramazan, ayında, toplu, iftar, ve, sahurlar, yasaklandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı