Haber Detayı
01 Aralık 2018 - Cumartesi 15:49
 
Seymen: Bodrum’da birlikte daha güzel yaşamak için adayım
Türkiye'nin turizm başkenti sayılan ve yaz aylarında nüfusu 1 milyonu geçen Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi hareketli günler yaşanıyor.
SİYASET Haberi
Seymen: Bodrum’da birlikte daha güzel yaşamak için adayım

Bodrum Söz-  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmasının ardından Bodrum Belediye Başkalığı için CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’in ismi kulislerde konuşulmaya başlandı. 3 dönemden bu yana CHP Bodrum İlçe Başkanlığını görevini başarılı bir şekilde sürdüren Recai Seymen geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklamıştı. Yoğun katılımın olduğu adaylık açıklamasına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katılmıştı.

Aday adaylık sürecine ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Recai Seymen, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum ilçe teşkilatına ve vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Seymen, “CHP Bodrum İlçe Başkanlığım süresince adım adım, kapı kapı, mahalle mahalle dolaştığım Bodrum’un sorunlarını biliyorum. Bunları çözmek Bodrum için belediye başkanı aday adayı olduğumu paylaşmak istiyor ve halkımızdan, örgütümüzden destek bekliyorum" dedi.

Son altı seçimde galip çıktı

Aday adaylığını açıklayan Recai Seymen,  ilçe başkanlığı süresindeki başarısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Seymen, döneminde yapılan son altı seçimde CHP’nin Bodrumdaki oy oranı artış gösterdi. Bütün seçimlerde Bodrum,Muğla’nın ençok oy oranıolan ilçesi olmuştu.Recai Seymen bu başarısını şu sözlerle anlattı: "Cumhuriyet ve onun kuruluş değerlerine olan sevdamın ışığında çağdaş sosyal demokrasiye inanan siyaset anlayışını uygulayarak bu zorlu görevi layıkıyla yaptım."

Türkiye'ye model bir belediye anlayışı

Hedefinin fark yaratmak olduğunu vurgulayan Seymen, "Bodrum’un bir parçası oldum ve uzun süre partimde verilen görevi onurla üstlendim. CHP İlçe Başkanlığım süresince mahalle mahalle, ev ev dolaştığım Bodrum’un önceliklerini, hemşerilerimin sorunlarını ve beklentilerini biliyorum.  Bodrum’u her yöresiyle hak ettiği noktaya taşıyarak fark yaratmak. Kimse merak etmesin reçetemiz hazırdır. Turizmcimize, esnafımıza, denizcilerimize, çiftçimize, işçimize, memurumuza, engellimize, emeklimize, öğrencimize el uzatmak,  denizimize, plajımıza,  gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Yapacağımız çalışmalar ve hizmetlerle Türkiye’de model olacak bir belediyecilik anlayışı inşa edeceğiz” dedi. Bodrum için hizmet mesajı veren Seymen, Bodrum’a dair hizmetlerini şöyle özetledi: “ Bodrum’un kentsel kimliğini korumalıyız Bodrum’un marka değerini yükselterek kazanılan ekonomik değerlerin halkımıza yansıtılmasını sağlamalıyız. Ben parti adına seçilip tüm halka hizmet edeceğim. Halkımız başkanını sokakta görecek. Sabah 07:30’dan 24’e kadar sahada olacağım. Sahada çalışan bir belediye başkanı olacağım. Dertlerinize Derman olmak için Ekibimizle beraber bu göreve talibiz. “Bodrum’da birlikte daha güzel yaşamak ”için adayım dedi.

Emekçi bir mühendis

Recai Seymen, üniversitede okuyabilmek için 18 yaşında fabrikada çalışmaya başladığını, 1983 yılında Askeri Kampın elektrik işlerinin yapımı için Bodrum’uma geldiğini, o süreçte mimar olan eşi Güler hanımla tanıştığını ve o günden bu yana Bodrum’da hayatını sürdürdüğünü belirtti. Hayatının her aşamasında eşinin desteğini aldığını kaydeden Seymen, Güler Seymen’in 7-8 yıl boyunca CHP İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yaptığını ve çocuklarını seçim meydanlarında büyüttüklerini söyledi. Elektrik Mühendisi olan Recai Seymen’in mesleki hayatı da başarılarla dolu. Bodrum’da birçok önemli, projeye gerçekleştiren Seymen’in yaptığı projeleri büyük beğeni toplamıştı.Toplumsal Gazetesi

Kaynak: Editör:
Etiketler: Seymen:, Bodrum’da, birlikte, daha, güzel, yaşamak, için, adayım,
Yorumlar
Haber Yazılımı