Haber Detayı
14 Şubat 2019 - Perşembe 14:54
 
Soçi'de tarihi zirve! Erdoğan'dan ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konulu Üçlü Zirve Toplantısı öncesi Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir araya geldi.
- Haberi
Soçi'de tarihi zirve! Erdoğan'dan ilk açıklama

Bodrum Söz/ Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Suriye'yle ilgili "Güvenli bölge fikrini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu fikre Rusya'nın da olumlu yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Türkiye ile birlikte Suriye’de taraflar arasındaki diyaloga yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim. PYD ve YPG Münbiç'ten ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanamaz. Anayasa Komitesi tıkanıklığının aşılması gerekiyor. BM'nin çekincelerini dikkate alarak komitenin ilanını kısa sürede sonuçlandırabiliriz." dedi.


Rusya Devlet Başkanı Putin ise yaptığı açıklamada “Suriye’deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.PUTİN'DEN 'UZLAŞI' VURGUSU

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bageri ile ayrı ayrı görüştü.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Soçi'de, tarihi, zirve!, Erdoğan'dan, ilk, açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı