Haber Detayı
08 Şubat 2019 - Cuma 10:30
 
Sözleşmeli öğretmen 2019 atama sonuçları kura çekimi
Sözleşmeli öğretmen 2019 atama sonuçları dün açıklanacaktı. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı 7 Şubat Perşembe günü saat 09.30'da geçtiği bilgilendirmeyle on binlerce öğretmen adayının beklediği atama sonuçlarının 8 Şubat'ta açıklanacağını belirtti. Kura çekimi saat 10.15'te başlarken şimdi gözler sonuç listesinde...
EĞİTİM Haberi
Sözleşmeli öğretmen 2019 atama sonuçları kura çekimi

Bodrum Söz/ Sözleşmeli öğretmen 2019 ataması için ön başvurular 19-23 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Sözlü Sınavlar, 10-31 Aralık tarihine kadar devam etti. Mülakat sonuçları 15 Ocak'ta ilan edildi. Arından tercih maratonu başladı. Tercihler de 1 Şubat itibarıyla sona erdi. Daha önceki takvimde atama sonuçlarının 7 Şubat 2019 günü açıklanacağı duyurulmuştu fakat dün bir değişikliğe gidildi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN 2019 ATAMA SONUÇLARI KURA ÇEKİMİ BAŞLADI

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı dün bir bilgilendirme geçti. Yapılan açıklamada "20 bin sözleşmeli öğretmen ataması, Bakan Selçuk’un katılımıyla bugün saat 10.00’da MEB Başöğretmen Salonu’nda gerçekleştirilecek." denildi. Saat 10.15'te kura çekimi başladı. Bir önceki sürecin yaşanması durumunda tam listenin saat 13.00'te MEB'in sayfasında olması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI

ATANANLARDAN İSTENECEK BELGELER

MEB’in daha önce yaptığı ‘Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu’na göre, sözleşmeli olarak ataması yapılan öğretmenlerden göreve başlama işlemi sırasında bazı belgeler istenecek. Bu belgeleri eksiksiz ibraz edenler, sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacak.

Tebligatı beklemeden göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurarak göreve başlayabilecek.

Elektronik Başvuru Formu’ndaki beyanlarla ibraz edilen belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engeli olmayanlar başlatılacak; tereddüte düşülenlerse değerlendirilmek için İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı’na bildirilecek.

Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesiyle buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı’na gönderilecek. Bu adaylar hakkında MEB’in vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacak.

Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı konusunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecek.

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak.

Atanan adaylardan istenecek belgelerse şöyle sıralandı:

- Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf,

- Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecek),

- Elektronik başvuru formunun onaylı örneği,

- Başvuru esnasında ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’ yerine resmi yazı ibraz edenlerden ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’.

- Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sözleşmeli, öğretmen, 2019, atama, sonuçları, kura, çekimi, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı