Haber Detayı
09 Ağustos 2024 - Cuma 13:45
 
STRATEJİK PLAN VE GELECEĞE BAKIŞ ÇALIŞTAYINA YOĞUN İLGİ
Bodrum Belediyesi tarafından “Geleceğe Bakış Vizyondan Eyleme” başlığıyla “Stratejik Plan ve Geleceğe Bakış Çalıştayı” düzenlendi
BODRUM Haberi
STRATEJİK PLAN VE GELECEĞE BAKIŞ ÇALIŞTAYINA YOĞUN İLGİ

Bodrum Söz/ 6-7 Ağustos tarihlerinde Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde “Geleceğe Bakış Vizyondan Eyleme” başlığıyla düzenlenen çalıştay yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü organizasyonu ile 2025-2029 dönemine ait stratejik plan oluşturmak amacıyla ortak akıl, katılımcılık ve şeffaflık prensipleri çerçevesinde hazırlanan “Stratejik Plan ve Geleceğe Bakış Çalıştayı” üç bölüm halinde düzenlendi.

Çalıştayın ilki belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri; ikincisi muhtarlar, site yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Üçüncü bölüm ise Bodrum’da faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları, Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerin katılımıyla yapıldı.

Çalıştaya Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen Başkan Vekili Meclis Üyesi Kanat Hasan Özsert, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları, site yöneticileri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdür Ahmet Demirel belediyelerin mahalli idareler seçimlerini müteakip 6 ay içerisinde plan hazırlamak zorunda olduklarını belirtirken, “Biz bu kapsamda şeffaflık, ortak akıl, katılımcılık temalarıyla birlikte Bodrum Belediyesinin 2025-2029 dönemlerini kapsayan stratejik plan çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu çalışmaları kendi içimizde değil de kentte yerleşik olan iç ve dış paydaşlarla birlikte, ortak akıl çerçevesinde yürütmek istiyoruz. Mevcut durum analizi ile başladık. Güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve talepler ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Arkasından temel değerlerimizi belirleyeceğiz. Üç bölüm halindeki çalıştay sonrası eylül ayında belediye meclisimizden stratejik planı geçirmeye çalışacağız.” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Kanat Hasan Özsert, çalıştayın üçüncü bölümde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Belediyeler halka hizmet odaklı çalışan ve seçimle iş başına gelen kamu kuruluşlarıdır. Kamudan aldığımız kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanarak şeffaflık prensibiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, belediyenin iki gün boyunca güzel çalışmalar yaptığını söylerken, “Bodrum’un stratejik planı hazırlanıyor. Ben bu çalışmayı önemsiyor, faydalı olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 300’e yakın projenin tartışıldığı çalıştayda Bodrum Belediyesinin temel değerleri de belirlenerek misyon ve vizyonla ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: STRATEJİK, PLAN, VE, GELECEĞE, BAKIŞ, ÇALIŞTAYINA, YOĞUN, İLGİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı