Haber Detayı
26 Şubat 2023 - Pazar 11:07
 
Temel Karamollaoğlu 3 ismi açıkladı
Canlı yayında Millet İttifakı'nın belirleyeceği aday konusunda açıklamada bulunan Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin gündeme geldiğini söyledi.
- Haberi
Temel Karamollaoğlu 3 ismi açıkladı

Bodrum Söz/ Türkiye, 6 Şubat günü tarihinin en büyük felaketini yaşadı.

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin üzerinden 21 geçerken, ülkenin bir diğer gündem maddesi de 6'lı masayın aday belirleme süreci...

Seçim tarihi 14 Mayıs olarak belirlenirken, Millet İttifakı adayını halen açıklamadı.

Kulislerde, 6'lı masanın çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı konusunda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ismi sıkça zikredilirken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener adayın, masa üyelerinden birinin olacağını açıklamıştı.

Konuya ilişkin bir açıklama daha Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi.

TV100 canlı yayınına konuk olan Karamollaoğlu, aday belirlemekte geç kalmadıklarını ve şimdiye kadar aday konusunun masa gündemine getirilmediğini, yalnızca genel başkanların atıfta bulunduğunu belirtti.

"6'lı masa adayını belirlemede gecikmedi"

6'lı masa cumhurbaşkanı adayını belirlemede gecikmedi. Başlangıçtan beri 'cumhurbaşkanı adayı seçim tarihi belirlendikten sonra ilan edilecektir’ dedik. Ben burada bir gecikmenin olduğunu kesinlikle söyleyemem ama bundan sonra çalışmalar bu istikamette yapılacak. Yapacağımız toplantıda bu gündeme alınacaktı ama araya deprem girince biz bunu uygun bulmadık. Depremle ilgili bir toplantı yaptık bunun arkasında bizim ev sahipliğimizde bir toplantı daha gerçekleşecek. Bu toplantıda mutlaka başkanlık konusu gündeme gelecek.

"İmamoğlu, Yavaş, Kılıçdaroğlu gündeme geldi..."

Karamollaoğlu, şu ifadelerle devam etti;

Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi ancak ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi. Şimdi biz bunu ilk toplantıda görüşeceğiz ve bir takvime bağlayacağız. Bunu nasıl deklere edeceğimizi belirteceğiz. O güne kadar halkımızın biraz daha sabır göstermesini istiyoruz.

"Ana muhalefet liderinin adaylık arzusunu tabii olarak karşılarım"

Karamollaoğlu, geri kalan açıklamalarında şu konulara değindi;

Ana muhalefet partisi lideri elbette Cumhurbaşkanı olmayı arzu eder. Bunu tabii olarak karşılarım. Bunun karşılığını kendisi de mutlaka değerlendirmeli. Seçim bir bakıma garanti olmalı.

<img alt="6'lı masada aday belirleme süreci... Temel Karamollaoğlu 3 ismi açıkladı" data-cke-saved-src="https://icdn.ensonhaber.com/resize/703x0-85/resimler/diger/kok/2023/02/26/6li-masada-aday-belirleme-sureci-temel-karamollaoglu-3-ismi-acikla_afb40.jpg" src="https://icdn.ensonhaber.com/resize/703x0-85/resimler/diger/kok/2023/02/26/6li-masada-aday-belirleme-sureci-temel-karamollaoglu-3-ismi-acikla_afb40.jpg" style="background-color:var(--color-bg-img); background-image:url(" data:image="" svg+xml;="" background-position:center="" center;="" background-repeat:no-repeat;="" background-size:20;="" box-sizing:inherit;="" height:auto;="" max-width:100;="" min-width:100;="" width:703px"="">

"Denizi geçip derede boğulursak mantıklı olmaz"

Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin altılı masanın dağılmasına neden olabilir mi sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

Ben öyle bir endişe taşımıyorum. Yani bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz.

"Seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz"

Cumhurbaşkanı adayının nasıl olması gerektiğine de değinen Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Bu bütün parti başkanlarının ittifak edeceği bir aday olması icap eder. Bu benim aynı zamanda şahsi kanaatim. Bu konu anketlerde elbette değerlendirilecektir. Bunlar ortaya çıktıktan sonra bir kişi üzerinde ben ittifak edileceğini düşünüyorum."

Bir diğer yandan 6'lı masanın bir sonraki toplantısının 2 Mart'ta gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Temel, Karamollaoğlu, 3, ismi, açıkladı, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı