Haber Detayı
17 Temmuz 2019 - Çarşamba 08:50
 
YKS sonuçları açıklandı
YKS sonuçları gece yarısı açıklandı.ÖSYM 18 Temmuz'da açıklanacağını bildirmişti İşte üniversite sınavı YKS sonuçları sorgulama sayfası.
EĞİTİM Haberi
YKS sonuçları açıklandı

Bodrum Söz/ YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın üzerinden yaklaşık 1 ay geçti. ÖSYM Başkanı Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Sonuçlara "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. Adaylar 15- 16 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşen sınavlarının ardından merakla bekliyordu. Kaliteli üniversitede eğitim görmek isteyen öğrenciler YKS sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden giriş yaparak öğrenebilecek.  İşte tüm detaylar…

 
 
undefined
 

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter hesabından 15-16 Haziran'da uygulanan 2019-YKS'ye yönelik paylaşımda bulundu.

ÖSYM Başkanı Aygün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "12 Şubat günü başvuruların alınmasıyla başlayan YKS-2019 süreci, 15-16 Haziran'da sınavların uygulanmasının ardından şu an itibarıyla sonuç açıklanması ile devam ediyor. Adaylarımız sonuçlarını 'https://sonuc.osym.gov.tr' sayfamızdan öğrenebilirler. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederim."

ÖSYM tarafından 2019-YKS'ye yönelik değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte adaylar, sınav sonuçlarına söz konusu adresten TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.

YKS SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak. Ayrıca YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı ancak bu yayınlanan kılavuz ön bilgilendirme amacı taşıyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?
YKS tercihleri 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak. Ayrıca YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı ancak bu yayınlanan kılavuz ön bilgilendirme amacı taşıyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: YKS, sonuçları, açıklandı, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı