Haber Detayı
21 Eylül 2024 - Cumartesi 15:50
 
Yunan Sahil Güvenlik botu Bodrum'un dibine kadar girdi!
Bodrum'da, bugün büyük bir skandal yaşandı. Bodrum’da Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir bot, lastik bir botu kovalarken Türk karasularını ihlal etti. Lastik bot kıyıya kadar gelirken, Yunan Sahil Güvenlik ekibi geri dönerek uzaklaştı. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ise olaydan sonradan haberi oldu.
- Haberi
Yunan Sahil Güvenlik botu Bodrum'un dibine kadar girdi!

Bodrum Söz/ Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, lastik bir botu takibe aldı. Yunan Sahil Güvenlik botu, Türk karasularını ihlal ederek takibe Bodrum’un Akyarlar sahiline kadar devam etti. Lastik botun karaya yaklaşması üzerine Yunan Sahil Güvenlik ekibi yeniden Yunan karasularına döndü. Kaçan teknenin kıyıya kadar geldiği dakikalar cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi.

yunan-001.png

GÖRÜNTÜLER VATANDAŞLAR TARAFINDAN KAYDEDİLDİ!

Kent TV'de yayınlanan görüntülerde, Yunan Sahil Güvenliği’nin Bodrum kıyılarına kadar ilerlediğinin kayda alındığı görüntülerde vatandaşların, “Buraya kadar nasıl kovalar bibim sınırımıza kadar? Jandarmaya haber verelim. Yunan bayrağını görüyor musun?” ifadelerini kullandığı duyulurken Yunan Sahil Güvenlik botunun geri gittiğini gören vatandaşlardan biri “Kaçtı gitti” ifadesini kaydetti.

Skandalı görüntüleyen Cemre Özdemir Pekoğlu, yaptığı açıklamada, “Saat 10.07 sularında sahilde dolaşırken bir botun kovalandığını gördüm. Dikkatli bakınca Yunan Sahil Güvenlik olduğunu anladım. Hemen videoya almaya başladım. Kaçan şahıs kırmızı bültenle aranıyordu ki, Yunan Sahil Güvenlik bizim karasularımıza ve karaya neredeyse 50 metre uzaklığa kadar yaklaştı. Böyle bir durumda ülkeler arası kovalamada izinsiz bizim Türk sularına girip mülteci ya da aranan şahıs kovalama hakları var mı?” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından hemen Akyarlar Karakolu’nu aradığını belirten Pekoğlu, “Jandarma olay yerine 2 dakika gibi kısa bir süre içinde geldi” ifadesini kaydetti.

jasslcoasc.jpg

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Yunanistan Sahil Güvenlik botunun Türk karasularına kadar, içinde göçmen kaçakçısının olduğu düşünülen botu kovalamasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı bir açıklama gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen açıklamada, “20 Eylül 2024 tarihinde, bazı medya kuruluşları ile sosyal medya hesaplarından Yunan Sahil Güvenlik botu ile içerisinde 1 kişi bulunan süratli bir bot arasında kovalamaca yaşandığı ve bu kovalamaca esnasında Yunan Sahil Güvenlik botunun karasularımızı ihlal ettiği şeklinde birtakım haber ve görüntü kayıtları paylaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu açıklamada, “20 Eylül 2024 tarihinde, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden ‘Bodrum Akyarlar Meteor Koyu’nda bir lastik botun karaya çıktığı ve 1 kişinin ormanlık alana kaçtığı’ ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 2 Sahil Güvenlik Botu (KB-35, KB-114) sevk edilmiş ve ihbar Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na iletilmiştir.” denilirken görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurlarının olay yerine derhal intikal ettiği ve Yunan Sahil Güvenlik unsurunun süratle kendi karasularına döndüğünün belirlendiği aktarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, yaptığı açıklamada, “Ormanlık alana kaçan ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen kişiyi bulmak maksadıyla başlatılan arama çalışmalarına devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kaydetti.

namik-tan.png

CHP’DEN BÜYÜK TEPKİ!

CHP’li Namık Tan, olay anına dair görüntüleri paylaşarak yaşananlara sert tepki gösterdi. Durumu zafiyet olarak değerlendiren Tan, “Bu nasıl bir zafiyettir? Yunan sahil devriye botu Bodrum’da kıyıya kadar giriyor, ama sahil muhafazanın haberi bile olmuyor, vatandaşlar haber vermese radarlarımıza bile takılmıyor. Sorumluları derhal görevden alınmalı. Caydırıcılık büyük laflar etmekle olmuyor” ifadelerini kullandı.

Göçmen kovalayan Yunan Sahil Güvenlik botu Bodrum'un dibine kadar geldi! Bizim Sahil Güvenliğin ise sonradan haberi oldu

 

Kaynak:Bodrum Kent TV

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yunan, Sahil, Güvenlik, botu, Bodrum'un, dibine, kadar, girdi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı