Haber Detayı
30 Ağustos 2024 - Cuma 14:31
 
Bodrum'da zafer çoşkusu
Bodrum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Belediye Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle başladı. Törene yerel yöneticiler, askeri yetkililer, öğrenciler, ve vatandaşlar katıldı.
- Haberi
Bodrum'da zafer çoşkusu

Bodrum Söz/ Bodrum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Bodrum Belediye Meydanı’nda sabah saatlerinde düzenlenen resmi törenle başladı. Törene Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sezgin Kılıçcı, Garnizon Komutanı Ertan Benli, TCG Gaziantep Gemisi Komutanı Deniz Kurmay Albay Ömür Özdemir, Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Onursal Özbek, kurum amirleri, gaziler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı yapan Üsteğmen Bilal Demirelli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferi ulusça kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu zaferle, Türk Ulusu’nun varlığını ve bağımsızlığını koruma kararlılığı bir kez daha kanıtlanmıştır,” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören sona erdi. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, törenin ardından makamında tebrikleri kabul etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bodrum'da, zafer, çoşkusu,
Yorumlar
Haber Yazılımı