Haber Detayı
30 Ağustos 2024 - Cuma 14:35
 
Tolga Şardan: İçişleri Bakanlığı, Bodrum'da 4 bin 200 kaçak yapı tespit etti
Gazeteci Tolga Şardan, Danıştay kararına göre Bodrum’da 4 bin 242 kaçak yapı tespit edildiğini yazdı. Şardan’ın ulaştığı Danıştay kararı, eski başkanlar Kocadon ve Aras ile birlikte toplam 16 belediye görevlisini yakından ilgilendiriyor.
- Haberi
Tolga Şardan: İçişleri Bakanlığı, Bodrum'da 4 bin 200 kaçak yapı tespit etti

Bodrum Söz- T24 yazarı Tolga Şardan, Bodrum’daki kaçak yapılaşmayı gündem ettiği bugünkü yazısında iktidar ile muhalefetin bu konuda “kol kola” hareket ettiğini öne sürdü.

Bodrum’daki kaçak yapıların sahipleri arasında siyasetin hem iktidar hem de muhalefet bloklarındaki bireyler ve şirketlerin bulunduğunu belirten Şardan, Bodrum’daki imar rantını gözler önüne seren Danıştay 1. Dairesi’nin kararına ulaştığını açıkladı.

Karara esas olan dosyanın, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nca hazırlanan "kaçak imar ve inşaatlar" hakkında olduğunu söyleyen Şardan, “Elimdeki kararı ilginç kılan başlık ise, ilçe sınırları içinde müfettişlerce tespiti yapılıp rapora bağlanan kaçak imar ve inşaat işlemlerinin sayısı. Danıştay 1. Daire Üyesi yargıçların imza altına aldıkları altı sayfalık karara göre; ilçede geçen yılın başına kadar 4 bin 242 kaçak yapı tespit edildi” diye yazdı.

Şardan’ın ulaştığı Danıştay kararı, eski başkanlar Kocadon ve Aras ile birlikte toplam 16 belediye görevlisini yakından ilgilendiriyor.

Karara göre belediye başkanları ve belediye görevlilerine yönelik iddia ise, tespiti yapılan 4 bin 242 kaçak yapının yıkımının sağlanmaması. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tolga, Şardan:, İçişleri, Bakanlığı,, Bodrum'da, 4, bin, 200, kaçak, yapı, tespit, etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı