Haber Detayı
14 Nisan 2024 - Pazar 15:45
 
Bodrum'un su krizi çözümünde yenilikçi adım: Belediyeden 'Deniz Suyu' projesi
"Bu projeyi hayata geçirebilirsek, su ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılamış olacağız"
- Haberi
Bodrum'un su krizi çözümünde yenilikçi adım: Belediyeden 'Deniz Suyu' projesi

Bodrum Söz/ Bodrum için su kıtlığına çözüm arayışları devam ediyor. İddialara göre, bölgenin sadece 65 günlük suyu kaldı. Bu durum karşısında yeni projeler geliştiriliyor; öne çıkan çözüm olarak deniz sularının arıtılarak barajların beslenmesi planlanıyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum için "susuz yaz" tehlikesi uyarısı yapıldı. Bu duruma çözüm bulmak amacıyla harekete geçen Bodrum'un yeni Belediye Başkanı Tamer Mandalinci"Yeni projelerimiz var. Sorunu kalıcı bir şekilde çözeceğiz" açıklamasında bulundu. Mandalinci, Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular, Geyik ve Marmaris barajlarının ömrünü uzatma yönünde çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekledi

"Deniz suyunu, içme suyuna çevireceğiz"

Başkan Mandalinci, "Milas'a bağlı Ekinambarı bölgesindeki suyun tuz oranı biraz yüksek. Bu suyu arıtarak ana isale hattına dahil etmeyi ve çevredeki diğer su kaynaklarıyla barajları beslemeyi planlıyoruz. Bu projeyi hayata geçirebilirsek, su ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılamış olacağız," dedi. Ayrıca, Turgutreis bölgesinde ters ozmoz yöntemiyle deniz suyunu içme suyuna dönüştürecek bir projelerinin daha olduğunu belirtti. Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün aktardığına göre, Mandalinci, bu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli izin süreçlerinin ve tesis kurulumunun yaklaşık 10-11 ay süreceğini ifade etti.

"Sarnıç Parklar kurulacak"

Mandilinci Bodrum’un 65 günlük suyu kaldığı bilgisinin bağımsız çalışan araştırmacılar tarafından verildiğini söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Kentimizdeki yağmur sularının toplanması, filtrasyonu ve depolanması için Sarnıç Parklar oluşturacağız. Böylece taşkın riskini de minimuma indirmiş olacağız. Projelerimiz için işin ehli uzmanlarla bir araya geliyoruz.”

Cumhuriyet

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bodrum'un, su, krizi, çözümünde, yenilikçi, adım:, Belediyeden, 'Deniz, Suyu', projesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı