Haber Detayı
08 Aralık 2018 - Cumartesi 10:30
 
İttifakta 2’ye 2 jesti
Yerel seçim için MHP Denizli ve Erzurum’da adaylarını geri çekti, Erdoğan önceki gün Aydın ve Muğla belediyelerini açıklamadı.
SİYASET Haberi
İttifakta 2’ye 2 jesti

Bodrum Söz/ MHP ile AKP arasında yeniden başlayan yerelde ittifak çalışmaları kapsamında, MHP’nin daha önce Denizli ve Erzurum’da gösterdiği adaylar geri çekildi. İki partinin Erzurum ve Denizli’de ‘ortak adayla’ seçime gireceği ve MHP’nin AKP’nin adayını destekleyeceği konuşulurken; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dün açıkladığı 14 il belediye başkan adayları arasında Aydın ve Muğla’yı saymadı. İttifak görüşmeleri sırasında, “CHP’li Aydın ve Muğla belediyelerinin MHP’ye bırakıldığı, AKP’nin bu iki ilde de MHP’yi desteklemesi” noktasında mutabakata varıldığı ifade edilirken, Erdoğan’ın ittifak illeri kapsamında yer alan Isparta, Kars ve Iğdır’da aday çıkarması da dikkat çekti.

MHP, geçen haftalarda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak Prof. Dr. Serdar Sevimli’yi, Denizli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak da Ebru Leman Kalkan’ı aday olarak açıklamıştı. Ancak AKP’nin MHP’ye CHP’nin elinde bulundurduğu Aydın ve Muğla’da ‘jest’ yaptığı öğrenildi. İki şehirde AKP’nin aday göstermeyerek, “MHP’nin adayını desteklemesi” bekleniyor.

MHP iddialı 
2014 yerel seçimlerinde Aydın’da CHP yüzde 43.8, AKP yüzde 29.2, MHP ise yüzde 21.6 oy aldı. Muğla’da da CHP yüzde 49.1, AKP yüzde 29, MHP ise yüzde 18 oy oranına sahip oldu. Her iki ilde de AKP, CHP’den sonra ikinci parti konumunda bulunsa da “MHP’nin iddialı şekilde seçimlere girme isteği ve kazanma olasılığının yüksekliği” de konuşuluyor. MHP, 24 Haziran’da iki ilde milletvekili çıkaramamıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İttifakta, 2’ye, 2, jesti,
Yorumlar
Haber Yazılımı