Haber Detayı
11 Aralık 2018 - Salı 13:35
 
Kocadon MHP’den Büyükşehir adayımı ?
Muğla Yenigün gazetesinden Kazım Tokuç yazdı...
BELEDİYELER Haberi
Kocadon MHP’den Büyükşehir adayımı ?

Bodrum Söz/ Muğla politikasını yazarken, değişik tahminlerde bulundum. Ama politikada hiç beklenmeyenler olabiliyor . Muğla’nın siyaset arenasında önemli gelişmeler var. Geçenlerdeki yazımda genel merkezden gelen ekibin Muğla Büşükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün rüzgarını Kılıçdaroğlu’na götürdüklerini yazmıştım.

Bu rüzgar beklenen sonuçları getirdi CHP’de Muğla Büyükşehir’e tekrar Osman Gürün aday yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığındaki parti meclisi toplanırken , (MYK )’ya gelen liste Parti Meclisinin onayına sunuldu. Yapılan oylamayla Osman Gürün Muğla Büyükşehir adayı oldu .Büyükşehirle birlikte yedi ilçenin belediye başkanı adaylarıda açıklandı . Bir hatırlatma yapacak olursak altı adayda mevcut belediye başkanları .Bunlar Menteşe Bahattin Gümüş, Milas Muhammet Tokat, Datça Gürsel Uçar, Dalaman Muhammet Şaşmaz ,Ula Ümit Karaaslan . Kavaklıdere’yede yeni aday olarak Kenan Ay atandı.

Bu listeye baktığımızda atanan mevcut belediye başkanlarının 2-4 dönem başkanlık yaptığını görüyoruz. Bu adayların tamamıda Büyükşehir belediye başkan adayı Osman Gürün’ün ekibinden . Muğla için önemli oy deposu olan Fethiye, Bodrum, Marmaris, Ortaca , Köyceğiz , Yatağan ‘a ise aday atanmayışı , oldukça başarılı olan Marmaris, Ortaca ve Yatağan belediye başkanlarına tekrar görev verilmeyişi dikkat çekici . Bodrum, Marmaris ,Ortaca ve Yatağan belediye başkanları Osman Gürün’e ters düştükleri için aday gösterilmediğide kulislerde konuşuluyor.

Yapılan kamuoyu yoklamalarında katılımcılardan CHP aday adaylarından 53,6’sı Mehmet Kocadon’u 35.9’u Osman Gürün’ü ,34.5 I Oral Karakaya , 33,3 ‘ü Nurettin Demir’i başkan olarak görmek istediklerini belirtiyorlar. Kimi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?” sorusunada 54,7 Mehmet Kocadon ,28,6 Osman Gürün, 7,7 Oral Karakaya ve 9,0 da Nurettin Demir şeklinde cevap veriyorlar .

CHP: 42,5 oy oranına karşı AK Parti&MHP İttifakının oy oranı 38,2 idi . Bu durumda CHP ile AK parti arasındaki makas epey kapanmış ve 4.3 ‘e inmişti .Aynı şirketin araştırmasına göre Muğla’da partilere göre oy dağılımı şöyleydi; CHP 42,5 AK Parti 29,1 MHP 9,1 İYİ Parti 11,4.

AK Parti Muğla’da aday çıkarmayacağını MHP’nin adayını destekleyeceğini açıklayınca bütün değerlendirmeler ,gelişmeler rafa kaldırıldı . Şimdide kartlar yeniden karılıyor. Muğla politikasında ilk defa AK Parti aday çıkarmıyor. Bu karar AK Parti tabanında ciddi anlamda rahatsızlık oluşturdu.

CHP tarafından Mehmet Kocadon’un Büyükşehir’e aday gösterilmemesi CHP içinde tepkilere neden olurken, yeniden karılan kartlar içinde Kocadon’un MHP’den Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağı dillendiriliyor. .Kocadon ,AK Parti destekli MHP adayı olursa CHP’nin kazanma şahsını zora sokabilir. Buda Fethiye ,Bodrum, Marmaris, Ortaca , Köyceğiz ve Yatağan’da CHP’nin kimleri belediye başkanı adayı göstereceğine bağlı ..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kocadon, MHP’den, Büyükşehir, adayımı, ?,
Yorumlar
Haber Yazılımı