Haber Detayı
11 Aralık 2018 - Salı 16:32
 
Seymen, 45 yıllık sorununu çözmeye hazır
CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Seymen, 45 yıllık sorunu çözmeye hazır olduğunu açıkladı. İşte Başkan aday adayı Seymen'in çözeceği sorunlar.
BODRUM Haberi
Seymen, 45 yıllık sorununu çözmeye hazır

Bodrum Söz/ CHP’NİN PROJECİ BAŞKAN ADAYI RECAİ SEYMEN’DEN 45 YILLIK SORUNA ÇÖZÜM:BODRUM’A YERALTI DESARJ KANALLARI”

CHP Bodrum Belediye Başkan A. Adayı Recai Seymen, son 45 yılda Bodrum’un kontrolsüz ve plansız imar uygulamaları sonucu olarak dere yatakları bile yapılaşmıştır. Hal böyle olunca; aşırı yağışlar ilçemizde sel felaketlerine dönüşmektedir. Tabii bende hem bir Bodrumlu, hem de Bodrum Belediye Başkan A. Adayı olarak bunu büyük ve öncelikli bir sorun olarak görüyorum. 35 yıllık tecrübemle de bu soruna düşük maliyetli ve kolay uygulanabilir, Bodrum’daki su baskını gündemini tamamen ortadan kaldıracak; biri Tokyo modeli referansı ile bize özgü geliştirilen ”YERALTI DEŞARJ KANALLARI (G-CANS) BODRUM”, diğerini de önümüzdeki günlerde açıklayacağım 2 özel proje ile çözüm formülü geliştirdim. Ekip arkadaşlarımızla çalışmalara daha şimdiden başladım dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel baskınları ve halkın mağduriyeti ne Bodrum’un, nede Bodrumluların kaderi değildir. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecektir. Belediye başkanlığımda yapacağım ilk icraat bu sorunun çözümü doğrultusunda acil eylem planı çıkartarak çözüm masamızda öncelik olarak gerekeni yapmak olacaktır.

CHP Bodrum Belediye Başkan A. Adayı Recai Seymen son 45 yılda Bodrum’un kontrolsüz ve plansız imar uygulamaları sonucu olarak dere yatakları bile yapılaşmıştır. Hal böyle olunca; aşırı yağışlar ilçemizde sel felaketlerine dönüşmektedir. Tabii bende hem bir Bodrumlu, hem de Bodrum Belediye Başkan A. Adayı olarak bunu büyük ve öncelikli bir sorun olarak görüyorum. 35 yıllık tecrübemle de bu soruna düşük maliyetli ve kolay uygulanabilir Bodrum’daki su baskını gündemini tamamen ortadan kaldıracak biri; Tokyo modeli referansı ile bize özgü geliştirilen BODRUM’A YERALTI DESARJ KANALLARI(G-CANS), diğerini de önümüzdeki günlerde açıklayacağım 2 özel proje ile çözüm formülü geliştirdim. Ekip arkadaşlarımızla çalışmalara daha şimdiden başladım dedi. Seymen açıklamalarını şöyle sürdürdü...

Bodrum'un hızla yapılaşması beton ve asfalt yüzeylerin çoğalıp maalesef toprak zeminlerin azalması, dahası dere yataklarının bile imar yolu olması dolayısıyla bu su taşkınları daha da sık aralıklarla meydana gelecektir. Dere ve dere yatakları için Devlet Su işleri ile yapacağımız işbirliği ile öncelikle dere yataklarının başlangıç noktalarına setleri ve rezervuar alanlarını acilen yaptıracağız. Böylece bu setler dağlardan gelen suyun debisini düşürecek aynı zamanda suyla beraber gelen taş dal vs. tutulacaktır.

Öte yandan yurt dışı temaslarımda yaptığım görüşmelerden sonra başta Tokyo modeli referans olmak üzere 2 proje üzerinde acil eylem grubum çalışmalarına tüm hızı ile devam etmektedirler. Bu projeler sonucu imar alanlarında dere yatakları yol olduğundan buradan geçecek suyu yolun altına alacak özel beton kanal çözümü olan “YERALTI DEŞARJ KANALLARI” sistemi ile suyun denize ulaşması sağlanacaktır. Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca döşenecek olan kapalı kanallardan ve ayrı bir güzergâhtan suyun denize ulaşmasını da alternatif olarak hazırlamaktayız... Ayrıca bu kirli su çevreye duyarlı yönetim anlayışımız doğrultusunda temizlenecek; Denize ve sulama alanlarına deşarj edilecektir.

Bu konu siyaset üstü bir konudur. Ben Recai Seymen olarak; Bodrum'un temel sorunlarına bu bakış açısıyla çözüm getirmek için adayım. Tabii Bodrum’un başta altyapı olmak üzere tüm sorunlarına Muğla Büyükşehir Belediyesi ile üst düzeyde uyumlu olarak ciddi bir ekip çalışması yürüteceğim. Çalışkan, çözüm odaklı, Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek odalarıyla iyi bir iletişimi olan, uzlaşmacı bir yönetim anlayışı ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz... Bu inanç ile Bodrum’un kentsel ve kültürel kimliğini koruyan yerel değerlerimize sahip çıkarak İNSAN - DOĞA - ÇEVRE dengesini gözeterek sorunlarını çözeceğim.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Seymen,, 45, yıllık, sorununu, çözmeye, hazır,
Yorumlar
Haber Yazılımı